[]

navigasyon uygulamaları neden paralı yol ücreti göstermiyor?

halbuki çok kolay yapılabilir.. mesela ben izmire gidicem düzergah seçeneklerini, trafiğe göre ortalama yakıt tüketimini, feribot seçeneğini, alternatif yolları vs neden seçemiyorum? buna en yakın uygulama hangisi?




 
google maps'te istersen paralı yolları kullanma, feribot kullanma seçeneği var.
dediğin gibi gösterse güzel olurdu.

  • sutlu nescafe  (28.07.20 12:43:12) 
Maddiyati etkileyecek vaatlerde bulunmak yasal sorumluluk dogurur, o yuzden ne kadarlik benzin yakilir, yol parasi ne kadar tutar gibi seylere girme riskini almaz firmalar.

Yasal tarafini bir yana birakirsak, teknik olarak da zorluklari var. Ornegin her arac tipine gore yol kullanim bedelini canli olarak ilgili sirketlerden alinmasi gerekiyor. Kullanici arac tipini navigasyon sistemine manuel olarak girse bile sirketler bu veri paylasimini ucuncu taraflarla yapmaya yanasmayabilir. Yakit tuketimi konusu ile cok daha karmasik, oncelikle her otomobil ureticisinden model bazindan sehir ici, sehirlerarasi yakit tuketiminin alinmasi lazim. Ama bu bile gercek yakit tuketimini hesaplamaya yetmez cunku surucunun surus tarzindan aracin bakimlarina, lastik seciminden hava sicakligina kadar pek cok faktor var yakit tuketimini etkileyen. Ha hadi oldu da yakit tuketimini hesapladin, bu sefer yakit maliyeti icin sizin benzini nerden ne kadara aldiginizi bilmesi lazim. Yani bu surec dusundugunuz kadar kolay olmayabilir.
  • crown  (28.07.20 13:00:10 ~ 13:00:18) 
Yasallık bir tarafı yok. Gayet de yapılabilir aslinda app olarak.
Bir site var araba modelini yakıtını ve yakit fiyatini giriyorsun, sana yaklaşık yol masrafı miktarini soyluyor ve şöyle bir ibare var "ortalamadir, gerçeğe tam uymayabilir"

Site ViaMichelin ve şimdi baktım uygulaması da var ama aynı şeyi yapar mi bilmiyorum
  • yarey  (28.07.20 13:15:21) 
Evet viamichelin uygulamasini denedim yapıyormuş


  • yarey  (28.07.20 13:17:49) 
google mapsin "Kullanılmasın" seçenekleri işlevsel değil, tamamen iptal ediyor.

ya şu ekşicilerin bunu sen düşünemedin ama ben düşündüm triplerinden nefret ediyorum. madem yasal sorumluluğu var disclaimer yayınlar yada ortalama der geçer. varış zamanı için yaptığı gibi!! araba üreticilerinin kendisi paylaşıyor zaten yakıt tüketimini..

kısacası yok böyle bir uygulama.
  • plastic_angel  (28.07.20 13:19:48) 
Aynen hak veriyorum, denedin mi bu arada viamichelin'i?


  • yarey  (28.07.20 13:21:11) 
Yandex paralı yolların ücretlerini gösteriyor.


  • roket adam  (28.07.20 14:17:20) 
yandex sadece köprü ücretini gösteriyor


  • plastic_angel  (28.07.20 15:18:43) 
türkiye de navigasyon o kadar kötü ki . devlet hastahanesi taşınalı 4 yıl olmuş, hala eski yerinde gözüküyordu firmaya mail atıp düzelttirdim. sık sık farklı illere giderim hepsinde de navigasyon kullanırım. öyle rezil,öyle başıboşlar ki . 2 sene önce kapanan yolları gösteren mi ararsın ? 3 yıl önce il'in ortasına koca refüj yapılmış, navigasyonda yok. anlat anlat bitmez. sen diyorsun ki köprü geçiş ücretleri niye yazmıyor :)


  • x571  (28.07.20 16:22:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.