[]

Giyim markası yaratmak

Bir marka(giyim) oluşturmayı düşünüyorum. Tekstilciyim, tedarik konusunda sorun yaşamam. Hangi ürün hangi fiyata alınır az çok biliyorum.

Genel olarak önce hedef kitleyi ve ürün gamını belirlemek gerekiyor araştırdığım kadarıyla. Etiket fiyatını belirlerken minimum karlarla mi yoksa max fiyat ile mi çıkmak gerekir emin olamıyorum.

Çok ucuz olursa, sen kendi ürününe değer vermemiş olursun. Pazar mali kalitesiz damgası yeme ihtimalin yüksek. Yüksek fiyat olursa da sarı çizmeli mehmet ağa markasına kim, ne diye o kadar para versin.

Nasıl bir strateji ile markayı oluşturmak ve büyütmek mantıklıdır. Tecrübeli arkadaşlardan yardim rica ederim.

Saygılar

 
Maximum pazarlamayla.


  • pass  (28.07.20 01:20:52) 
bence pazar araştırması yapmalısın. hangi ürünler/markalar revaçta, hangi tarz kıyafetler gidiyor onlara bak. benim de böyle bir girişim fikrim var fakat senin avantajın daha fazla çünkü üretim tamamen senin elinde.

sosyal medyada ve katalog çekimlerinde bir tarz yaratman lazım. gerekirse yarı profesyonel insanlarla çalışmalısın başlangıçta.
  • elektr10  (28.07.20 01:35:46) 
Max fiyatı etikete koyup insanlar alışana kadar büyük indirimlerle satmak. Neyin max kaça gideceğini siz biliyorsunuz zaten.
Pr çalışmasını iyi yapmak gerek şahsi fikrim. İnstagramda indirim hesapları bir paylaşıyor sitelerde stok kalmıyor yarım saate. Bir de çekimler müşteri gözü ile benim için çok önemli mesela acemi işi görünmemesi gerek.

  • cilekli pasta  (28.07.20 09:00:24) 
yanlış anlama ama marka yaratmak böyle bir şey değil. eğer kar marjını dahi kendin ayarlayamayacak kadar dışındaysan bu konunun bir kez daha düşünmen gerekir.

marka yaratmaktan kastın nedir?
yalnızca bir dükkan mı açacaksın caddede veya mahalle arasında?
avm'lerde şubeler mi açacaksın?
online mı satacaksın yalnızca?

yapman gereken şu, ilk önce bir dükkan açacaksın eğer büyüme planların varsa işlek bir yerde olacak. dükkanın belirli bir konsepti, tasarımı olacak. içine giren kişi keyifli bir ortamda bulunacak. müzik yayını, parfümü vs. kendi markanı oluşturacaksın güzel bir tabela yapacaksın. sattığın ürünlerin tasarımı, rekabet içinde olduğun diğer dükkan veya markaların fiyatları ile karşılaştırıp fiyat politikasını oluşturacaksın. ya marka değerini öne çıkartıp yüksek fiyatla giriş yapacaksın ya da düşük fiyatla girip rekabet yaratacaksın.

dükkanda işler giderken bir yandan online mecralarda satmaya başlayacaksın.

yavaş yavaş konsepti oluşturduktan sonra bir şube daha açacasın, böyle böyle markalaşma sürecini tamamlayacaksın.
  • reanarchy  (28.07.20 09:34:38) 
Elbette marka kurmak burada bir kaç yazı ile yapılabilecek bir şey değil ama güzel fikirler için teşekkür ediyorum.

Taş toprak mağazacılık yatırımı inanılmaz yüksek ve ilk giriş için gereksiz. Onun yerine online ile başlamayı düşünüyorum. Pandemi sürecinde 6 aydır müşteri girmeyen mağaza var, buna kimse dayanamaz açıkçası.Elbette boşalan bir alan var iflaslar sonrası, değerlendirilebilir. Tamamen dayanma gücünüzle ilgili. Benim böyle bir gücüm yok maalesef.
  • evy mudamo  (28.07.20 20:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.