[]

Kaza Tespit Tutanağı

Merhabalar ahali,
hanım maddi hasarlı ufak bir kaza yaptı. Karşı taraf ile anlaşılamadığı için polis gelip tutanak tutmuş. Sonuç, bizim hanıma 8'de 8 vermişler. Bize göre bu oran doğru değil (hanımın da kusuru var ama bizce bu kadar değil).
bu durumda polis tutanağına itiraz neresi? nasıl bir yol izlemeliyim?

avukat-trafik polisi-başından böyle bir olay geçmiş birileri yol gösterirse memnun olurum....

peşin edit: olayda (polisin tutanağında) karşı tarafın iyi niyetli olmamasından, hatta art niyetli olmasından ötürü, meblağ-masraf-gelir-gider dengesini umursamıyorum. Yani hata % 99 bizde % 1 karşıda olsa bile bu yola gireceğim. mahkeme masrafları, benim sigorta bedelimden çok çıkacaksa bile bu duruma müdahale edeceğim. Küçük bir yerde geçen olay ve karşı taraf memur, polis de memur :)
konuya hakim arkadaşlara tutanak ve kaza resmi yollanır :)
edit: resimler ancak yüklenebildi.

 
Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama geçen yıl yaptığım kazada ben de itiraz edecektim ama şöyle söylediler : Artık eskisi gibi değilmiş, kazada %1 kusurunuz olsa dahi, kendi aracınızın tamiri için kasko bozuluyormuş. O yüzden uğraşmanın yersiz olduğunu tavsiye etmişlerdi.


  • tss  (27.07.20 23:24:21) 
Polis tuttuysa mahkemeye gitmeniz lazım , polis gelip kaza tespit tutanağını iki kişi arasında tutturduysa sigortacınız itiraz edeceğiniz yerdir.


  • member of illuminati  (28.07.20 09:10:41) 
tutanak nasıl bilmiyorum ama KTT'de her şeyi dürüstçe yazarsanız kaybedersiniz. ülkenin kuralı bu. örneğin "x plakalı araca arkadan vurdum" değil de "x plakalı aracı görünce frene bastım -frene basmasanız bile- ama duramadım" tarzı cümleler yazılmalı. genel bilgi olarak kalsın.


  • fareli koyun vuvuzelacisi  (28.07.20 09:41:35) 
Yaralanmalı bir kaza değilse polis tutanak tutmaz, ortada bir yanlış anlaşılma olmasın?

Polis gelip iki taraf arasında tutanak tutulması için ön ayak olmuş olabilir mi?

Tutanak görüntüsünü ve kaza fotolarını buraya koyarsanız tecrübeli bir çok kişi yorum yapar. Sizin de içiniz rahatlar.
  • John Bloor  (28.07.20 09:56:51) 
@John Bloor yaralanmalı bir kaza değil ancak anlaşmazlık var, polis geldiğinde ben henüz oraya ulaşmamıştım. polis bana, "sizin tutacağınız tutanak gibi bir tutanak tutacağız" dediği için bende ses çıkarmadım. sonradan bu durumu öğreniyoruz. kimsenin günahını almak istemem,günahı boynuna olsun, bir katakulli, bir arkadan iş çevirme kokusu var.


  • pccopath  (28.07.20 10:03:06) 
Tahminim mavi araç sizin araç, polis gelmese de aranızda tutacağınız tutanakla trafik komisyonu hatayı size verir zaten.

Bence ortada hiç şüphelenecek bir şey yok, boşuna hırs yapıp stres olmayın. Yenge hatalı bir çıkış yapmış, geçmiş olsun.
  • John Bloor  (28.07.20 11:43:53) 
araba kazası tek bir kişinin hatasıyla olmaz iki kişinin dikkatsizliği ve hatasından kaynaklanır ama tutanak tutulduğunda bir kişi daha hatalı olur genelde mesela burdaki fotoğraftaki mavi araç hatasının çoğunu yapan taraf gibi geldi bana, gri araç biraz dikkatli olsaydı bir şekilde kurtarabilirdi kendini mavi aracın çarpmasından, olayda karşı tarafın hatalı olduğu tespit edilebilse bile daha hatalı olan eşiniz olduğundan sonuç pek değişmeyecek bence, yine de mücadelenizi sürdürebilirsiniz içinizi ferah tutacaksa.


  • blue rebel motorcycle club  (28.07.20 14:20:45 ~ 14:21:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.