[]

Ülkenin gündeminden çok bunaldım

Son zamanlarda kötü olayların sayısı mı arttı yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Kendimi bildim bileli ülkede berbat şeyler oluyor. Ama kendime hep derdim ki dünya iyi bir yer değil, bazı yerlerde kötü olaylar daha fazla oluyor. Bu ülke ekonomik ve politik anlamda inişler çıkışlar yaşadı, bu inişin mutlaka çıkışı da olur diyordum. Yıllardır yurtdışındaki olayları da takip ediyorum, olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum. Ama tünelin ucunda ışık göremiyorum.

Bu yıl her şey gözüme daha da batmaya başladı. Baskı, şiddet, cinayetler, ekonomik bunalım, işsizlik, hak hukuk adalet sorunları motivasyonumu sıfırlıyor. Aynı anda hem KPSS'ye çalışıp hem yurtdışında doktora programları arayacak kadar ikilemdeyim, kafam karışık.

İstediğim lüks bir hayat değil. İnsan gibi çalışıp güvende hissetmek ve sevdiklerimle huzurlu olmak istiyorum. İçimi dökmek istedim. Teşekkürler.

 
yakın tarihe baktığın zaman türkiye'nin gerçekten vasat siyasetten, şiddetten, terörden kendini bir türlü arındıramadığını görüyorsun.
evet şu anda boktan durumlar yaşanıyor ama bence geçmişte daha kötü günler de yaşandı.
teknoloji filan derken insanların hayatlarının iyice içine girdik, bir anlık düşünceler bit tweetle ifşa oluyor artık.
birçok cinayet, sapkınlık, tecavüz vakalarını eskisine göre daha çok duyuyoruz, eskiden de vardı ama bilmiyorduk, haberi bize ulaşmıyordu sadece.

bence en sağlıklısı biraz uzak durmak, mesela her gün ekşi sözlük gündemini filan takip ediyorsan kafayı yersin. troller, yalan haberler, içeriğinden kopuk başlıklar. toplumun belki de %0,0001'inin düşüncelerini temsil eden birinin söylediklerinin gündee getirilmesi...

her akşam bir saat a haber yazıyorum reçeteye, bir haftaya bir şeyciğin kalmaz. yalnız fazla doz alma bu sefer ters teper, almanya bizi kıskanıyor dersin :)
  • aziz dostum jack  (27.07.20 22:26:54 ~ 22:29:46) 
Dünya'nın en konfor alanını terk etmeyen tembel insanı olarak benimde bu sene yeter ulan sıçarım böyle dünya ya senem.

1- Yaş otuza gelmeden (2021 temmuza kadar) hayvan gibi para biriktiricem
2- patron ile görüşüp tazminatın bi kısmını alıp istifa edicem
3-29 yaşına girdim 30 olmadan EVS yapıcam uzun dönem
4- Sonrasına da geldikten sonra bakıcam

Benim gibi planlı programlı adama bile yeter çektirdi,
  • paramolacak  (27.07.20 22:27:09) 
Ben bunu birkaç gün önce çok yoğun hissettim. Gece uyuyamadim, nefes almakta zorlandım, başıma çok kötü bir şey geleceği fikrini aklımdan cikartamadim. O günden beri Twitter'a daha az girmeye çalışıyorum. Doksanlari hayal meyal hatırlıyorum, akşam haberlerinde, üçüncü sayfalarda yine aynı tabloyu gordugumu hatırlıyorum. Terör meselesi hayatlarımızın içindeydi, inanılmaz fakirdik. Vasatlik, pespayelik şekil değiştirdi ama bu ulkenin gündemi ben kendimi bildim bileli akıl sağlığına zarar veren cinsten. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi herkese, her şeye daha fazla maruz kalıyoruz şu an. Adamın biri çıkıp öldürülen kızın fotoğrafının altına "Güzel kızmış, keşke ölmeden bir kere verseydi" yazıyor, sen bunu sabah kahvaltini yaparken görüyorsun. Kime tepki vereceksin? Cogala cogala geceleri panik atak krizleri geçirten bir saçmalık yığını.

Uzun vadeli düşünecek, öngörüde bulunacak kadar sosyoloji, siyaset bilgim yok. Sadece günü kurtarmaya çalışıyorum.
  • epistemic_regress  (27.07.20 22:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.