[]

sözlükteki tercih yardımlaşması vb mevzuu

abi bir insan nasıl bu kadar çaresiz hisseder? önünde koskoca internet var, yığınla data var, hala daha 'hacettepe hakkında bilgi isteyen mesaj atabilir, aydın ünv hakkında bilgi verecek olan yeşillendirir mi' kafası devam ediyor, ya o kişi sana nasıl bir bilgi verecek de hayatın değişecek? nasıl bu kadar kritik görürler orada okumuş etmiş birinden gelecek üç beş cümleyi?




 
Kendi karar veremiyor ki sorun bu, anası babası bi haber üniversiteden, ulan kendim seçerim bi bokluk yaparım diye kendini onaylatçak birini arıyor aslında bu kafada ki çocuklar.


  • paramolacak  (27.07.20 13:51:20) 
Valla tüm lise hayatım boyunca farklı ünilerden arkadaş bularak (sosyal medyadan) kafamda tercihlerimi iyi kötü belirlediğim için bana da bu kadar sıkışınca sormaları garip gelse de, destek destektir.


  • lcha  (27.07.20 14:02:58) 
Ne kritiği allah aşkına?

yaşanmışlık ve tecrübenin değeri, internetteki, rehberdeki tüm yazıların değerinden çok daha fazladır.

7 yıldır cerrahpaşa tıptayım, onca yılın tecrübesi ile her soruya cevap veririm.

*** sansür***
hayır, şu soruyu soran adamı hayatta ciddiye almam sokakta görsem, görmezden gelir geçerim. birkaç diyalog kurmak bile batıyor millete...
  • masseter  (27.07.20 14:09:15 ~ 14:13:18) 
Bazen data yeterli olmuyor, gençlerin çok da üzerine gitmemeli. Halihazırda öğrenci olan/mezunların anlattıkları, okuldaki bir hocanın anlattıklarından daha faydalı ve yol gösterici olabiliyor. Hayat değiştirecek bilgiler edinmekten ziyade, "A'yı mı üste yazayım, B'yi mi üste yazayım?" gibisinden ikilemleri çözebilir.

Bir de ulaşım, konaklama gibi konularda da okuyan/yeni mezun birisi daha yardımcı olabilir. Farklı bir şehre gidecekler için hangi semtte ev tutmak mantıklıdır, nereden tutulmaz, hangi yurtta kalınabilir gibi bilgileri bulmak için tecrübeli insanlara danışmakta bir beis görmüyorum.

Tabii ben çok iyimser yaklaştım, çoğu dediğiniz gibi çok harcıalem şeyleri sorup değerli bilgi edindiğini sanıyor.
  • wish i could find a way to disappear  (27.07.20 14:11:26) 
"önünde koskoca internet var, yığınla data var. "

benim okuduğum bölüm hakkında koskoca internette yazanları görsen. okula gittiğimde anladım ki hiç biri doğru değil. o yüzden o üç beş cümle daha etkili olabilir.

haklı olduğunuz yer de var, tanımadığın ne olduğunu bilmediğin kişinin lafına nasıl güvenesin. ama göz boyamak için yapılan bölüm tanıtım reklamlarından daha isabetli olduğunu düşünüyorum.
  • biseysorcaktim  (27.07.20 14:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.