[]

kurutma makinesi kırıştırması, küçültmesi

sizin makineler de böyle mi? aynı pantolonun 1 bacağı ütülü gibi diğer bacağı 10 saat ütülense düzelmez gibi çıkıyor mesela. bazı tişörtlerim 1 beden küçüldü ilk kurutmada. sürekli böyle küçülerek devam mı edecek?
gömlek atmaya korkuyorum.

ne yapmam lazım böyle sorunlarınız olmuyo mu kurutmada?

 
Kırışıklığa yorumum yok
ama keten kesin çeker.

30-40 dereceden yukarı yıkanıyorsa risk oldukça artıyor. Makinenin suçu yok, kaçta yıka dersen onda yıkıyor.
  • lcha  (27.07.20 10:57:47 ~ 10:58:09) 
Kırışma için tam kuruluğu seçmezseniz Samsung mesela benim makinem 1 saatlik program nemli çıkartıyor hafif kırışma problemi yaşamıyorum ama asmaya zamanınız yoksa kırışmaya çare yok bildiğim..
Küçülme için de 40 derecede yıkanan her eşyayı kurutuyorum sıkıntı çıkmadı ama yünlü vs atmayın onlar iki beden çekiyor.

  • cilekli pasta  (27.07.20 11:30:02) 
Biz yorgan yikama modunda yikiyoruz. Uzun suruyor ama cekme, islak cikma vs karsilasmadik (arcelik)


  • brkylmz  (27.07.20 11:32:58) 
benim makine hoover, ütü ayarında da, dolap ayarında da kırışma olmuyor.
çekme de olmuyor ama doğru programı seçmeniz lazım çekme olmaması için.

  • blatta hiberna  (27.07.20 11:34:36) 
bende çekme yapmadı. normal çamaşırları dolap kuruluğu + modunda, havlu nevresim gibilerini ekstra kuruluk modunda kurutuyorum. makineden çıkınca katlamazsam kırışıklık olmuyor ama beklerse kırışabiliyor. makine arçelik.


  • inheritance  (27.07.20 11:37:55) 
Yikama + kurutma makinasi var. Asmaya zamanimiz yok tam kuruluk istiyoruz dersek kirisma kacinilmaz. Aski kurulugu secerseniz hafif islak cikar ama cok kolay utulenir.

Tek basina kurutma yapan makinalarda %25 civari dolulukta kirisma yapmadigini gormustum.
  • cleric  (27.07.20 11:43:23) 
gömlekleri atayım mı atmayayım mı çok korkuyorum ya? :/


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.07.20 12:21:54) 
Ben atıyorum. Gömlekleri ütü kuruluğu programında atıyorum. Hafif nemli çıkıyor. Çıktıktan sonra ütüleyip asıyorum. Küçülme olmadı şimdiye dek.


  • inheritance  (28.07.20 08:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.