[]

Yaratıcılığı pekiştirecek film, belgesel, kitap vb. öneriler

Reklam ajansı personeli için bir öneriler listesi hazırlayacağım. İlla doğrudan yaratıcılıkla ilgili olmasına gerek yok. Örneğin; Mulholland Dr., Fight Club vb. gibi farklı düşünmeyi de teşvik eden, şaşırtıcı filmler de olabilir.

Ama genel olarak amacım reklamcılık, pazarlama, işletme ile yaratıcılık, özgürlük, özgünlük ve farklı düşünme gibi kavramları içeren geniş bir film, belgesel ve kitap listesi oluşturmak.


 
bence reddit listesi falan hazırla reklam ajansı personelinin zaten belli bir kafada olması lazım. filmleri falan yemiş olması lazım zaten.

reddit itemlerinden bir videoda oluşturabilirsin.
  • duyurukullanıcısı  (27.07.20 10:38:22) 
Şunu bırakayım

youtu.be
  • senolll  (27.07.20 10:42:36) 
@duyurukullanıcısı

Hocam haklısın ama bunun içinde stajyerlerden çaycısına kadar herkes var. Toplu film gösterimleri gibi düşünebilirsiniz.

Aslında yapmak istediğim liste tabii ki IMDB Top 250 gibi bir şey değil ama benim film zevkim çoğu zaman fazla gergin ve kasvetli bulunduğu için biraz daha eğlenceli ve yaratıcı içerikli film önerileri almak istedim.
  • jacque  (27.07.20 10:46:06) 
herkese küçük prens hediye edip, işin içine farklı müzik türleri (farklı ama) ve birkaç anime film eklerdim.


  • kafadanbacakli  (27.07.20 11:12:57) 
Biraz işin özü gibi olur herkese hitap eder mi bilemem ama Rollo May in Yaratma Cesareti kitabı var.

Stephan King in de Yazma Sanati kitabı var. Mesela bu kitapta, calistigi depo temizlenirken calisma arkadasi kedi kadar hatta kopek kadar fareler vardı diye anlatiyor siradan bir sekilde ama sk sonradan dusunup ben bunu içeren bir sey yazayım diyor. Genel olarak kitapta böyle ornekler var. O acidan belki aradığınız seye benziyor olabilir.

Yazmaktan gidersek Murakaminin de Mesleğim Yazarlık kitabi var.

Film olarak da ben olsam wes anderson filmlerini koyardim listeye.
  • a perfect lie  (27.07.20 11:38:08) 
umarım çalmaların referansı, rasyoneli olmaz ama bu önemli bence :
www.youtube.com

  • neynep  (27.07.20 11:42:42) 
Senaryo Yazarları İçin Psikoloji - William Indick
Televizyon Reklamlarında Cinsellik Kullanımı dergipark.org.tr
Cinsel Öğelerin Reklamda Kullanımı globalmediajournaltr.yeditepe.edu.tr
  • ankarakecisi  (27.07.20 15:15:32) 
Mad Men - dizi


  • chitosan  (27.07.20 15:24:54) 
  • fotrsapka  (27.07.20 15:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.