[]

Ahşap yemek masası ( büyük )

Yeni taşınacağımız eve büyükçe bir yemek masası almak istiyorum. 200-220 cm arası uzunlukta.

Masa sağlam dursun, sağlam gözüksün, insan oturunca hemen kalkmak istemesin; yani öyle bir hissiyatı olsun istiyorum bakınca.

Ahşabı öven var, övmeyen var. Bazıları diyor ki ağaç canlıdır, şekil değiştirir oynar eğilip yamulabilir zamanla diye masif kaplamayı daha çok öneriyor.


Nelere dikkat edeyim ve büyükçe güzel bir masayı nereden bulayım/alayım?

Bütçe 4-5 max.
Yer: İstanbul

 
zett mobilyadan öyle bahsettiğiniz birşey almıştık 6 senedir severek kullanıyoruz. ham ahşap değil kaplama bu. bunun dışında n design da güzeldi


  • delidiyorum  (27.07.20 07:36:09) 
bizim masa öyle, 2.5 metreye yakın, özellikle kalabalıkta filmlerdeki masalar gibi cıvıl cıvıl oluyo, normal zamanda ama bi ucu kullanıyoruz sadece, iki uca oturulup ortaya şamdanlarla ortaçağ atmosferi de yakalanabilir ama :)
ayaklardan sonra devam eden bir kısım var orası alttan destek olmasına rağmen boşlukta gibi kaldığından kılcal çatlama oldu ama onun dışında bir sorun yok. sıcaktan etkilenip kabarabilir tabi dikkat edilmesi gereken bir şey. bir de çizikler olabiliyor. ben daha geçenlerde iyice zımparalayıp renksiz yarı mat vernikle vernikledim yeni gibi oldu ki bu bence birazcık emekle ulaşılan büyük bir artı. bu yüzden kaplama yerine masif tavsiye ederim.
instagramdaki ölçüye göre yapan marangozlara bakılabilir. ikeada da var bi iki tane. eskiden crate and barrel’da da vardı, orası kapandı tabi şimdi ama onun gibi yerlerde de olabilir.
  • ozgur bir kusun hatirati  (27.07.20 09:16:56) 
4-5 e zor
2.200 masa, iyi masifse 15,20,25 devam eder gider

  • Corc  (27.07.20 09:43:19) 
Ankara olsa yardımcı olurdum. 2-4 bin lira arasına çok güzel ahşap masa yaptırabilirsiniz.

övmeyen parası olmadığı için bok atıyordur. ağaç lan bu AĞAÇ!!!! götü boklu mdf, sunta ya da yeni akım masif kaplama değil. AĞAÇ!!! yok canlıymış, yok iz kalırmış yok bilmem ne. o yüzden 100 yıllık ahşap evler var (o da ham ahşap) . bana 5 yıl sonunda aktif kullanımda olan orası burası şişmeyen sunta/mdf yemek masası gösterin.

sunta/mdf/masip kaplama gibi ürünlerin ahşaba göre hareket/eğilme özelliği daha fazladır.

geçen sene aşağıdaki masayı (100x 230) 3.250 tl ye yaptırdım (yanında birkaç şey daha aldığım için ucuza geldi biraz). sandalyeler de ortalama 300 tl civarına bulanabilir. gidip afrika cevizi, tanzanya kızıl ağacı alırsanız 10-15 binden aşağı olmaz.

NOT: baktınız masa bok oldu kirlendi eskidi, basın zımparayı. istediğiniz renk yağ ile rengini değiştirin. alın size yeni masa

prntscr.com
  • janavarorion  (27.07.20 10:03:41 ~ 10:07:18) 
hurdahane'ye bakın bir instagram'dan. çok güzel modelleri var.


  • dedi ayca  (27.07.20 10:20:49) 
önce marangozlar sanayisinin yerini bulun, gerçek ağaçla çalışan bir marangoz bulun fiyat alın.
sonra keresteciler çarşısı diye bir yer vardır illa ki, marangozunuz da söyler zaten. gidin istediğiniz ağacı beğenin. ben budaklı ve damarlı bir ağaç tavsiye derim çam gibi, ya da padok diye bir ağaç var mesela ortası kendinden kırmızı/bordo.
sonra marangoza, tablasını istediğiniz kalınlıkta planyadan geçirtin. altına instagramdan ayak modeli bulun. yapsın. alın size muhteşem bir gerçek ağaç masa. hatta boyamasını verniklemesini kendiniz yapın ki daha özel olsun.
biz kendimiz bu masayı yaptık, çıkma çam kerestesi, üstünde delikler ve çatlaklar var, tek sıkıntısı üstünde yemek yemeye kıyamıyoruz. onun içinde masa örtüsü yerine kalın 3 mmlik şeffaf plastik kestirdik: sc02.alicdn.com
  • halanne  (27.07.20 11:33:39) 
@halanne bu masadan bir yerde görmüştüm ya çok güzel. elinize sağlık


  • nıç  (27.07.20 12:45:33) 
Masif olsun. Evet agac zordur ama cok guzeldir. Biz 6 yildir kullaniyoruz. Bu sene zimparalayip (vernigini degistirmek icin) yagladik mis gibi oldu.
İnstagramda Woodenworkz diye bir hesap var. Yatak odasini onlara yaptirdik ve cok memnun kaldik. Tavsiye ederim.

  • 65 derece  (27.07.20 16:36:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.