[]

Scooter sorusu,ipuçları

hayatımda ilk kez scooter kullanıcam 50 lik. daha önce arkadaşın scooterda öğrenirken bir kaç saat honda today kullandım hiç düşmedim.

bisiklet sürmesini de biliyorum.

kask takıcam

başka
nelere dikkat etmemi önerirsiniz? :)

 
Şehir içi yollar dışında büyük otoyollara çıkmayın. 50cc ile sürekli sıkıştırılır, kaçamazsınız.

Trafiğe kapalı geniş bir alana çekip fren denemeleri yapın. Acil durum senaryoları oluşturup bunları uygulayın.

Çok temkinli olun, sürekli trafiği okumaya çalışın. Kazasız sürüşler.
  • armagan abanuz  (26.07.20 23:28:28 ~ 23:28:37) 
Kask ve eldiven tak mutlaka. eldiivensiz binme.

otobana cikma. sehir icin de de hizlanamazsin zaten 50 lik ama aralardan gecme. yavas ufak motor farkedilmezsin.

arabalara yakin seyretme mesafe koy arana. korna bassinlar umursama. sakin git. isi olan serit degistirsin.

bi de bunu yasicaksin: "biraz hizlaniyim ya gitmiyor deme. masraf cikartir"

tekerine tas degmesin.
  • baldan kaymak  (26.07.20 23:51:20) 
bisiklet gibi kullan. bisikletle çıkmam dediğin yollara motorla da çıkma. kask ve eldiven çok önemli. peugeot kisbee 50cc çok tatlı bi göz at istersen


  • egokalp  (27.07.20 00:32:16) 
trafiği okumak +1
ülkede motorcuya zaten dikkat edilmiyor, arabanın çıkma ihtimali olmayan yerlerden yayadan başka bir şey çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmayan araba sürücüleri hiç temkinli olmuyorlar. bunu en kolay hız yapmayarak sağlayabiliyorsun, o yüzden akıcı olmayan trafikte sürekli tetikte olup çevre kontrolü yapman lazım. ve sırf 2 tekerin var diye o tekerlerin sığacağı her yere girebileceğini düşünme. trafiğe saygın olsun, duran trafikte tek ayakla 2-3 araba geçmek için emekleme. araba kullanıyormuş gibi düşün başlarda hatta, arabayla yapmak istemeyeceğin şeyleri motorla hemen yapmaya kalkma.

  • Bruce  (27.07.20 00:59:29) 
50lik çok düşük bi cc. eğer becerebildiysen ve motor ehliyetin de varsa 125 lik 150 lik falan bak. çünkü 50liği aldıktan bi hafta sonra yükseltmeyi isteyeceksin.


  • antihero  (27.07.20 03:39:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.