[]

İzmir civarı vs. Muğla civarı

Ağustos ayında 8 gün kadar bu 2 şehirden birine uçakla inip havalimanında araba kiralayıp etrafı, koyları vs gezme düşüncemiz var kız arkadaşımla. Kendisi yabancı old. için araştırma komple bende ama yoruldum açıkcası araştırmaktan. Benzer turları burada yapan illaki vardır.

Korona mevzusundan dolayı genelde daha sakin yerleri seçmek istiyorum, o sebeple otel vs'den ziyade butik sakin yerler bakacağım hep. Aynı şekilde 250 lira girişe verip gürültülü beach clublarda da dip dibe durmak istemiyorum.

İzmir Planı olursa:
2 gün izmir içi(Alsancak) etrafı gezme + konaklama
1 gün Efes, Selçuk ziyareti, Şirince konaklama
Sonrası Çeşme, karaburun, Foça vs yerlerde deniz+konaklama

Muğla Planı olursa:
Bodrum, Datça, Fethiye, Dalyan vs. koy koy gezip konaklamalar
Belki bir gün dalaman çayı rafting

İzmir tarafında araştırdığım koylar ya beachclub ya da keko dolu deniliyor. İluvatar aşkına üzerime tavsiye falan atın; şuraya buraya kesin git diyin, 96 tane gezi rehberi okudum. Gidip de denizde beyaz donlu dayılara yakalanıp kültür şoku yaratmak istemiyorum kıza hshsaha.

 
İstediğin bilgiler bende yok ama fazla da eksiklenme derim. Onun ülkesinde sana kültür şoku yaşatabilecek hiçbir şey yokmuş ve olamamızmış gibi düşünmek de, kendi ülkendeki bu tarz durumlardan utanmak da yersiz. Her ülkede var bunlardan, olur, olacaktır. Para sadece yüksek entelektüel seviyedeki insanlarda olmuyor ki. Hayatın gerçeklerini kabul ederek hareket etmek seni rahatlatır. Onun ülkesini bile bu kadar mükemmel görme eğilimin varsa acilen bakış açını bi yokla derim. O kız SEVGİLİsinin yanına geliyor, mükemmeliyet elitizm vs kovalıyorsa dikkatli olmalısın.


  • 1bir1bir1  (26.07.20 19:25:10) 
Sessiz sakin yerlere git. Bodrum, marmaris, çeşme gibi popüler tatil beldeleri bana hiç çekici gelmiyor.


  • Arthur Dayne  (26.07.20 19:48:03) 
iluvatar dedin ciğerimi yedin.

karşıyakalı olarak diyeyim, izmir içine iki gün ayırma. hadi tarihi yerdir diye gündüzden karşıyakada zübeyde hanımın mezarını ziyaret -alaybeyde zübeyde hanım parkı içinde- ardından sahildeki mekanların birindesoğuk bira, akşam üstü alsancağa geçiş, kıbrıs şehitlerinin içinde voltalayığ tarihi dokuyu hissetmenin ardından yemek, alkol, otel tamamdır. 2. bir günü ayırmayın bence. bir de kıbrıs şehitleri caddesinden yukarı doğru yani denizin aksi istikametine doğru çıkmayın, sadece o değil sen de travestiler, torbacılar vs ile kültür şoku yaşayabilirsin. kıbrısşehitleri ve deniz tarafı iyidir.

geri kalan iki günü foça tarafları çeşmeye göre daha sakin olacağı için o taraflarda geçirebilirsiniz.

muğla için, o koy koy gezme olayı biraz sakat, arada çok mesafe var, hele ki araba yoksa çok sıkıntı. bodrum tarafını direk es geçip -ilk olarak muğla merkeze geleceğinizi öngörerek- 1. gün akyaka, 2. gün, 3. gün datça şeklinde bir güzergah izleyin. tabi keyfinize her hangi birini es geçip diğerini 2 gün de tutabilirsiniz. en son 11 sene önce akyakaya gitmiştim, çok hoşuma gitmişti sakinliği ile, şu an nasıldır bilemem.

yav bence siz izmiri es geçin, direk denize girin muğlada bak canım çekti, ne işiniz var izmir sıcağında, sürekli terleyip duruyoruz burada biz :)

ek: illa bodrum dersen gümüşlük, turgutreis daha sakin yerlerdi hatırımda kalan. ama bu sefer marmaris, datça gidiş zor olur belki. youtube videolarına bakın, akayakada ne yapılır falan diye ona göre kararınızı verin.
  • issiz karga  (26.07.20 19:51:03 ~ 19:54:08) 
@1bir1bir abi teşekkürler ilgili yorumun için. Gerçekten eksik hissetme gibi bir durum yok bende. Fazla cıvıklaşmak istemiyorum internet ortamında ama ona kalsa farketmez ne yaparsak yapalım der. Ben biraz uğraşıyorum keyifli olsun diye.


  • justinial  (26.07.20 21:55:33) 
Fethiye'ye ye gel. Dpamukkale+efes turu alsan 2 gun. Dalyan turu 1. Ölüdeniz 1. Saklikent+tlos 1. Tekne turu1
6 gun yapti zaten.
2 gunde patara, kaş yaparsin ya da bodruma gidersiniz.
  • durgunfoton  (26.07.20 23:08:43) 
izmiri salla.


Akyaka takılmaca,azmak turu
marmariste takılmaca ve tekne turu
oradan datçaya ,isterseniz knidosda keşif ve sakinliğin tadı... oh mis.
en son da Dalaman çayında rafting (2 kez yaptım gene yaparım)
ve göcek ya da fethiye ölüdeniz...


yeter de artar bile.

koy gezmece olmaz araç kiralanmıyacaksa.
  • bialo czerwoni  (27.07.20 16:34:16) 
Teşekkür ederim herkese, muğla ağır basıyor belli ki. Önceden rezervasyon yapmadan gitmeyi planlıyorum bakalım, kafamızın estiği yerde durup o an booking kovalarız ya da olmadı pazarlık. Bu sene ağustosta geçmiş senelere kıyaslarsak güney çok kalabalık olmayacaktır diye tahmin ediyorum.


  • justinial  (28.07.20 00:28:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.