[]

Linkedin'deki şu kadın dolandırıcı mı?

Merhaba arkadaşlar,

Bende ekli olmayan ama bağlantılarımdan biri dolayısıyla gönderilerini gördüğüm bir kadın var. Her neyse bu kadının ilk gördüğüm gönderisi hem kendisinin hem eşinin virüsten dolayı işsiz kaldığını, çok acil iş aradıkları yönündeydi. Bir sürü insan da yorum atmış, yardımcı olmaya çalışmış, telefon numarası bırakmış, verdikleri mail adresine CV göndermelerini istemişler. Tamam buraya kadar sorun yok.

Sonra ara ara bu kadının gönderileri haber kaynağıma düşmeye devam etti. Ama artık yeni gönderileri okudukça kadından işkillenmeye başladım. Küçük çocuğu varmış ve istediğini alamıyormuş, faturaları ödeyemiyormuş, yeni ev almışlar çektikleri kredi yetmemiş. Yorum atanlardan bazıları IBAN istemiş, o da IBAN atmış.

Kadın artık gönderilerinde faturalarının ekran görüntülerini alıp paylaşmaya başlamış, direk IBAN numarasını paylaşmış. Valla artık insanların duygularını sömürerek onları istismar ettiğini düşünüyorum. İşin ilginci böyle düşünen tek ben değilmişim ki zaten bu çok doğal, kadını insanları kandırıp onlardan maddi çıkar sağladığını söyleyen insanlar gönderilerine yorum atmış, mesaj atmış. Kadın bunu kendi söylüyor ve bu yüzden onları insafsızlıkla, gaddarlıkla suçluyor. Bu arada şikayet seçeneği olsaydı direk şikayet edecektim.

Bugüne kadar işsiz kaldığını, çok zor durumda olduğunu, artık dayanacak gücü olmadığını söyleyen bir sürü insanın gönderilerini okudum. Hiçbiri de bu kadın gibi IBAN paylaşmamış, kimseden faturalarını ödemelerini istememişti. O durumda ben olsaydım açlıktan da ölsem kimseden para dilenmezdim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Kadın sahtekar mı yoksa ben mi çok gaddarım?

 
"Yeni ev almislar, cektikleri kredi yetmemis..."

Bu kadin ulkenin cogundan zengin :)
  • brkylmz  (26.07.20 18:39:04) 
yüzde 99 dolandırıcı. dolandırıcı diyenleri suçlamaya başlamış baksana. böyle bir durum için bile yardım istemesi de doğru değil ayrıca.
bu şekilde davranmasa bile dolandırıcılar her yerde. dolandırıcı çıkarsa şaşırmasın parayı verenler.

  • ekşi duyuru sever  (26.07.20 18:48:57 ~ 18:58:18) 
- Yeni ev almışlar
- Çocuğuna "istediğini" alamamış

Gaddar değilsiniz, sırf bu iki hususa bakıp ben de zerre inandırıcı bulmadım ve adam çarptığına karar verdim. Krediyi ödeyememeniz haline karşılık banka evinize ipotek koyar. Ödeyemezsen ev gider, borç da biter. Kredi borcunu ödeyememek insanlardan para istemek için bir gerekçe değildir. Bana da çok özendiğim lego setlerini alamadı anam babam, kimseden de yardım istemediler.
  • wish i could find a way to disappear  (26.07.20 18:57:14) 
Kadini gormedim ama anlattigin kadariyla kadin dolandiricidan ote yuzsuz duruyor. Hani su internet dilencilerinden. Bunlarin kendilerini sorgulayanlardan cok destekcileri oluyo iste. Ben igreniyorum bu online dilencilerden.

Dikkat edersen bunlar bi de aslinda zengin oluyo.. kredideki ev nedir ya... sat o zaman, hayatini duzeltmeye calis. Yok ama yuzsuzluk yapmak daha kolay. Sonra senin benim gibiler laf soyledi mi bunlarin destekcileri gozunde gaddar oluruz evet
  • Kittie  (26.07.20 20:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.