[]

Yeni dükkan kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Arsa sahibi mutahite kat karşılığı bina yaptırmış. Bina tamamlandı, alt katındaki dükkanları mülk sahibi adına alıp kiraya koymuş. Emlakçının pankartı dükkan girişine asılmış. Emlakçıyı arayıp dükkan kira fiyatını sordum, emlakçı ofisine gidip konuşuldu, mülk sahibide geldi anlaşıldı herşey tamam. Bina ve dükkan sıfır durumda. Benim burada dikkat etmem gereken neler vardır dükkanı kiralarken? Dükkanın ön cephesini de dükkana ilave edeceğini söyledi dükkan sahibi daha genis dükkan olur dedi tamam dedik ondan sonra mutahiti arayıp söyledi ön cephedeki yeri de içeriye katalım diye, mutahit dedi ki belediyeye gidip izin almamız gerekiyor dedi. Kafama soru işareti takıldı, o yerin iskanı olmadığı için mi mutahit böyle bişey söyledi? Ilk defa dükkan kiralayacağım için presudurleri tam olarak bilmiyorum. Iskan ı olmasa daha emlakçı dükkana kiralıktır diye pankart asabilir mi? Benim mülk sahibinden hangi belgeleri sormam gerekiyor bu yerin yasal bir dükkan olduğu ile ilgili?




 
Dükkan sahipinin klasik köylü kurnazlığı. Planda orası dükkanın içinde değil. Proje onaylatilip öyle yapılması gerekir. Sizi doğrudan ilgilendiren bir durum değil.


  • allah yazdiysa bozsun  (26.07.20 13:40:11) 
Öncelikle müteahhit.

Mal sahibi kullan der,kullanılabilirde ama oradaki başka bir hisse sahibi,misal müteahhitin sattığı daireyi alan kişide buna müsade etmelidir.ben orayı cafe yapacağım diyorsan misal tüm hisselerden izin almalısın.sonrasında belediyeye gidip ben buraya bunu yapacağım diye bildireceksin.genel toprak sahibi kafası buralar hep benim şeklinde çalışır ama oralar belediyeye terkedilmiş olabilir.kısaca kapının önüyle alakalı bir planın varsa önce belediyeye git.de ki ben şurayı tutup şu işi yapacağım,burayıda kullanıma katacağım.onlardan okeyini al,sonra bütün hisselerin onayını al,ondan sonra planını yap.
  • duptıs  (26.07.20 15:41:32) 
dukkan onu binanin tumune aittir ve binadan izin almak gerekir. siz simdi orayi kapatir kiralar dukkaninizi acarsiniz ama binaya tasinanlar olur ve izin vermezler ise belediye gelir orayi yikar. yikilacak bir sey yok ise de siz orayi kullanamazsiniz. ya da bina sizden orasi icin isgaliye isteyebilir.

oyle kafasina gore gidip kapatamaz, belediyeden izin almak gerekir ki belediye izin de vermeyebilir.

aynisi basimiza geldi, belediyeye sormadan onu de kullaniriz diye dukkan tuttuk. bina tek kisiye ait kendi sirketi var, o izin verdi sorun yok ama belediye izib vermedi! biz ic 30 m2 dis 20 m2 toplam 50m2 isimizi gorur doye tuttuk ama elimizde 30m2 dukkan kaldi.

yan binadaki dukkan onu kullaniyordu bina rahatsiz oldu isletmeden ya bize kira ver ya da kullanma dediler.

siz kardesim on tarafi iceri alin, belediyeden de izinleri alin ben oyle tutari diyin
  • oscar  (27.07.20 08:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.