[]

Yavru kedim cok saldirgan

Cok saldirgan. Oyun oynarken beni tirmaliyor ve canimi acitiyor. Cok nadir kendini sevdiriyor. Sakinlestirici biseu dusunuyorum. Var mi boyle seyler? Kullanip memnun kaldiginiz. Arastirdim macun, tasma gibi seyler var ama dogruluk orani nedir ve ise yariyor mu?




 
Oyun oynadığı için kediye sakinleştirici verilmez ki. Daha yavru kediymis, kardesleri ile nasıl oynuyorsa sizinle de öyle oynamaya çalışıyor. Tirmalamaya çalıştığında sert bir ses tonuyla hayır Diyebilirsiniz. Tırnaklarını düzenli olarak kisaltabilirsiniz. Bir de oynayıp enerjisini atacağı oyuncaklar alın eve. Gün içinde onlarla oynar, sizin ile o kadar haşin oynamaz.

Ama sırf oyun oynuyor diye kediye sakinleştirici vermeyi düşünmeyin lutfen, yazık hayvana.
  • fraise  (26.07.20 13:30:23) 
Fraise +1


  • turkce konusan uzayli  (26.07.20 14:02:03) 
fraise yapılması gerekenleri tane tane yazmış. tırmalamaya başladığında sert bir sesle hayır diyerek oynamayı bırakın/yanından uzaklaşın. bizimkini bir yaşına kadar her gün oyuncakla bahçede 1.5 saat koşturuyordum yoksa beni rahat bırakmıyordu. şimdi ben onu mıncıklamaya gidiyorum, o kaçıyor.


  • ganbatte  (26.07.20 14:02:29) 
1. bu bir çocuk. elbette oyun oynarkenn tırmalayacak. çünkü henüz tırnağının gücünü ayarlamayı bilmiyor. zaman içinde öğrenecek.
2. tek sakinleştirici yorulması. bol bol oynayıp yorarsanız o da bol bol uyur.

tasma koşturup dururken bir yerlere takılıp ölümüne bile sebep olabilir.
bırakın oynnasın çocuk...
  • tururo  (26.07.20 16:20:18) 
Canını acıtmayacak dozda güç kullanarak sev onu. Yani öfke sinir vs asla olmadan ama güçlü bir şekilde onu tut, aşırı hareket eden bacaklarını patilerini tut, ısıracağı zaman ağzını güçlü bir şekilde tut, senin bedeninde dolaşan duygular öfke korku kaygı olmasın, nötr ve mümkünse pozitif duygudurumunda ol, kedinin canını yakmak için değil saldırganlığını engellemek ve onu sevmek için kuvvet kullan.

Anlatabildim mi bilmiyorum.

Kediler (aslında hayvanlar) içinde oldukları ortamdaki bütün duygu sinyallerini algılarlar. Çoğunlukla kaygılı, stresli, öfkeli biriysen sana güveni kalmamış olabilir. Ona bu şekilde davranarak aslında ona kendi duygu durumunu ve ona olan sevgini ve saygını ispat etmeye ve ondan zarar gelmemesi gerektiğini ona anlatmış olacaksın. Bizim gibi kelimelerle iletişim kurulamayacağı için ona davranışların ve duygularınla anlatabilirsin bunları.

Elimden çok kedi geçti hep böyle yaptım. Sadece biri çok travmatik bir şekilde güvenemedi bana, yavru diye kakıttıkları kocaman ve şiddet görmüş bir sokak kedisiydi, 5 haftadan fazla dayanamadım iade ettim doğal ortamına.

Ama elimden 30 kedi geçtiyse 29'u aynen anlattığım gibi oldu. Hatta şu anki kedim sanırım sırf ona duyduğum sevgiden ötürü hastalanmıyor. Bilimsel veri gösteremem ama çok yüksek ihtimalle öyle. Duygularımız ve ifade tarzımız çok çok çok önemli.
  • 1bir1bir1  (26.07.20 19:08:22) 
Ayrıca @fraise çok haklı +111111

Yavru kedilerden yaşlı kedi durgunluğu beklenemez.
  • 1bir1bir1  (26.07.20 19:09:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.