[]

airbnb trde nasil isliyor?

daha once airbnb kullanmadim hic. bi tatil beldesinde 4 ilana yazdim. ilki cevab veremedi.
ikincisi telefon numarasini yazdi ara dedi, megerse ilan hataliymis aslinda oda ucreti iki katiymis bir turlu airbnbde duzelttirememis :)
ucuncusu yine telefonunu verdi, aradim dedi bizden bir saat once baskasi ayni yeri rezerve etmis, ama magdur etmemek icin otellerinde rezervasyon yapabilirmis tabi yine iki kat fiyati. tabi rezervasyon otomatik kabullu, ucret gitti simdi iadesini bekliyorum
dorduncusu yine otomatik kabullu, birkac gun gecti mesaj atmadi daha. ne yapayim mesaj atayim mi checkin nasil olacak vs diye? host son anda rezervasyonu iptal ederse ucret iade disinda bir cozum buluyor mu airbnb?

 
airbnb'de hostluk yaptım ama üzerinden birkaç sene geçti. şimdi kurallar değişmiş olabilir ama benim tavsiyelerim şöyle:

-telefon numarası yazıp ara diyenlere bulaşma. eskiden mesajlarda numara yazılamıyordu, sistem engelliyordu, şimdi nasıl yazmışlar anlamadım.

-"ücreti airbnb'de değiştirmedim" direkt yalan. istese anında değiştirir. müşteri çekmek için ücreti sistemde düşük gösteriyor, sonra işi pazarlıkla hallediyor. tam şark kurnazlığı, böyle adamları airbnb'ye şikayet etmek gerek. bunlar sistemin parazitleri. uzak dur.

-airbnb'de ücret konaklama tarihinde kesiliyor diye biliyorum. haftalar öncesinden ödemenin kesilmesi gibi bir durum yok. en azından ben host'ken yoktu.

-host rezervasyonu iptal edebilir ama büyük yaptırımları var, yılda iki kere yapınca engelleniyorsun mesela, ya da süper host olamıyorsun. kolay kolay iptal etmez o yüzden hiçbir host.

-otomatik kabullü rezervasyonlarda host en azından hayatta mı, cevap veriyor mu diye kontrol etmek için kısa bir merhaba yazısı yazabilirsin. sormak istediğin soruları da sorabilirsin. cevap verirse yaparsın rezervasyonu.

benim bu yazdıklarından anladığım, airbnb'nin de bokunu çıkarmışlar. şu ülkede hiçbir şey doğru işlemiyor anasını satayım. hemen çomarlaştırıyorlar.
  • sir gawain  (26.07.20 11:34:43 ~ 11:38:20) 
abi her şeyden önce hepsini airbnb'ye şikayet et.
bi cezalarını alsınlar.

şark kurnazları.
  • tchuck  (26.07.20 12:18:19) 
Dediklerinin çoğu yalan.


  • KaraSakall  (26.07.20 12:35:10) 
Hepsini sikayet edin, bildigin sark kurnazi hepsi.


  • logisticsmanager  (26.07.20 13:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.