[]

dubleks teras katlı evde ne tarz sorunlar olabilir

merhabalar, kira arayışındayken dubleks bir ev buldum. çatı katında yatak odası var sadece, bir de terası var. bina 8 yıllık. gayet temiz gözüküyor ama bu tarz evlerde ne tarz sorunlar olabilir. bir de ev bakmaya gittiğimizde nelere dikkat etmeliyiz?




 
benim de aklımın bir köşesinde var teraslı çatı katı evler ama kime sorsam yazın çok sıcak kışın çok soğuk olur diyor. ısı geçirgenliğinin ara katlara göre daha fazla olması mantıklı ama hiç mi oturulmaz, o teras keyfi için hiç mi değmez bilemiyorum. muhtemelen o dairede daha önce oturan harici kimsenin bilmesi de mümkün değil çünkü binanın yalıtımına göre de değişiyordur.


  • Bruce  (25.07.20 22:48:16) 
Çatı yalıtımı yoksa tavandaki kuşların sesi olabilir. Rüzgar vurabilir. Önceki kiracı ile konuşmayı isteyebilirsiniz. Kediniz varsa da çok dikkatli olun.


  • kaset  (25.07.20 22:58:43) 
benim eski ev öyleydi.
çatı kışın soğuk olmuyordu ama yazın aşırı sıcak oluyordu.
ayrıca izolasyon ne kadar iyi olursa olsun çok yağmurlu, fırtınalı havalarda bir yerden bir şeyler sızabiliyor.

bir de terasın şekline ve yönüne göre, yine çok fırtınalı, rüzgarlı, yağışlı havalarda içeriye su girebiliyor.
evin inşaatının çok iyi olması lazım, sizin de iyi bakmanız ve hiçbir şeyini ihmal etmemeniz lazım.
mesela bir kere, terasın giderine uçuşan yapraklar ve dallar girmiş.
biz de evde yoktuk.
eve geldiğimizde teras bileğimize kadar suyla dolmuştu.
dolayısıyla ufak çaplı bir su baskını oldu kapıyı açınca tabii.

ne zaman yağmur yağdığında evde olmasam "eyvah, ev ne durumda acaba?" falan diye düşünüyordum bir ara.
bunlar olabiliyor yani.
  • blatta hiberna  (25.07.20 23:01:12) 
kışı da yazı da daha çok hissedersin.
çatı yalıtımı yoksa rutubet hatta su sızıntısı olabilir.
yağmur yağdığında gürültü olur.
terası devamlı yıkaman gerekir, kiri tozu bitmez.
  • sir gawain  (25.07.20 23:13:21) 
Aynı tip evde oturuyorum. Tamamen binanın kalitesine bağlı. Hiç sorun çıkmayadabilir. Çıkan sorun genelde su akıtması oluyor. Yönetici sen olursan apartmanın da parası varsa hemen müdahale edersin yoksa çekilecek dert değil. Para toplanmaz kiracı olduğun için cebinden vermezsin ev sahibi iplemez. Sen rezil olursun. Aynı zamanda yönetici de olacaksan tut evi. Ben yöneticiyim mesela sorun olunca anında müdahale ediyorum.
sıcak soğuk konusuna gelince eve bakmaya gittiğinde üst kat cehennem gibiyse kışın da soğuk olur. Kombi dandikse üst kata düzgün sıcak su basmaz ısıtamazsın da.

  • x571  (25.07.20 23:47:18) 
terasi eve alinan kosu bandi, meyve suyu sikacagi gibi dusun. oyle her gun zevkle, tutkuyla kullanmayacaksin yani.


  • baldur2  (25.07.20 23:49:50) 
Oturduğum ev dubleks. Kışın soğuk yazın feci sıcak üst kat,üstelik hergun teras yıkamak zor geldiği için pek kullandığımızı söyleyemem çünkü çatının bütün pisliği hergun terasa iniyor. Alt katta ki balkonu kullanıyoruz.

Iki katta kullanıldığı için in çık yoruyor bir süre sonra. Yatili misafir gelince sadece rahatlığını anlıyorum. Onun dışında bir artısı yok bana göre.

Ilk yıl çatıdan sızma oldu ama hemen müdahele etti ev sahibi, kıyamadı ilk yıl sıfır ev olduğu için.

Çatıda gezen kuşları dinlemek rahat etmezse sıkıntı yok. Oluklardan akan suları uykunda dinleyebirsin.

Eşim home ofis çalıştığı için yine taşınacak olsam yine dubleks tercih ederdim.
  • brnbrs  (26.07.20 00:25:28) 
Ailem 8 senedir bu tarz 1 evde yaşıyor. Ev yazlık Ege ilçelerinden birinde. Biri 60 biri 30 m2 2 terası var ve Mayıs ayından Ekim sonuna kadar teras haricinde 1 yer kullanılmıyor evde. Terasa 1 mini buzdolabı, 1 mutfak lavabosu, tabak çatal benzeri mutfak malzemelerini koyacağınız 1 dolap, bulaşık makinesi ve 1 salıncak koyup keyfini çıkarın. Gündüzleri kullanabilmek için 1 noktaya kadar üstünü kapatmanız gerekiyor tabi.


  • materyalist imam  (26.07.20 01:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.