[]

Palmiye ağacını budamak

Sitemizde, boyu 10 metreyi aşmış yaklaşık 40 yıllık palmiye ağaçları var. Bu palmiye ağaçlarının üstten yeni yaprakları sürgün verdikçe, alttaki kurumuş yapraklarını kesmek gerekiyor. Gövdeye sağlam bağlı olduğu için kuruyan yaprak kendi düşmüyor, bilen bilir. Son birkaç yıla kadar da merdiven boyu yetiştiği için merdivenle çıkıp budanıyordu. Lakin ağacın boyu alıp başını gitti, merdivenle yetişmek mümkün değil. Ağaçların konumu itibariyle mobil vinç benzeri herhangi bir aracın siteye girebilmesi de mümkün değil.

Ağaçlar inanılmaz bakımsız ve sağlıksız bir hal aldı. Ne önerirsiniz, tepesine nasıl ulaşıp budanır?


 
normal merdiven bir yerden sonra yetmiyor, ptt tipi merdiven geçici bir çözüm olabilir. o itfaiyeci merdiveni gibi uzayanlar. biraz tehlikeli de. ama daha sonra illa ki mobil vinç gerekiyor.
bizde de iki apartmanın arasında duran palmiye 4. katı aştı, sırf bu yüzden(ve vinç maliyetinden) kesmeyi düşünüyorlar.

  • MtKrt  (25.07.20 19:28:19) 
Manlift araştırın.


  • temasettin  (25.07.20 20:23:33) 
boyu yeterse merdiven + yüksek dal budama makası şunlardan:

urun.n11.com

daha uzunu da olabilir ya da bir şekilde daha da uzatılabilir diye düşünüyorum.
  • engelbert humperdinck  (25.07.20 21:12:08 ~ 21:15:01) 
Bizim sitede de 10 metreden fazla palmiyeler var, kesenler ona gore merdiven getiriyor uzatip kesiyor


  • oscar  (25.07.20 21:59:26) 
Ya da ağaca tırmanmak için aparatları olan profosyonel birini bulacaksınız, hani gerekli techizatla metrelerce ağaca tırmanıyorlar ya, onlardan.


  • John Bloor  (28.07.20 10:50:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.