[]

keçi vs sığır

Şimdi biz akdeniz-ege yöresindeniz ailecek. Biz istanbulda, ailemse küçük şirin bir ilçede yaşıyorlar. Kurban bayramlarında, oldum olası dedemler ve diğer akrabalarım hep keçi kesiyorlar. Geçen dedeme sordum bu konuyu ve “keçiler maki yer, kayalık- tepe gezer, yediği şeyler doğaldır, yemlenmez sığır gibi koyun gibi” dedi. Yani bariz bir şekilde daha sağlıklı dedi. Peki bu doğru mu? O halde neden sadece bizim buralarda keçi yeniyor ve arkadaş ortamında “Biz keçi kestik” dediğimde onların yadırgar bakışlarına maruz kalıyorum.




 
Beslenme şekilleri aynı olsa bile sığır ve keçi eti arasında zaten büyük fark var. Anladığım kadarıyla küçük ve arazide oldukça hareketli olan hayvanların eti daha leziz oluyor. Dediniz işin damak/teknik kısmını da bildiğinden haklı olabilir.


  • Erva  (25.07.20 09:58:10) 
Arkadaşlarınız dini ibadetlerinizi yerine getirme şeklinizi beğenmiyor ve siz onlara arkadaş mı diyorsunuz? Bence keçi etinden önce arkadaş çevrenizi gözden geçirin.

Bu insanlar parayı Losev'e bağışladık deseniz de sizi eleştirecek muhtemelen.
  • howfaristhesky  (25.07.20 10:13:59) 
Keci daha az konvansiyonel yani daha dogal digerlerine gore, dedeniz hakli.

Sadece sizin oralarda keci yeniyor cunku istanbulda dag yok. Diger cogu dagda ot yok ya da insanlar keci yetistiriciligi yapmiyorlar ekonomik getirisi lokal olacagi icin vs. onun disinda keci sutu, peyniri, eti harikadir ama herkes yapamaz etini.

Bir de howfaristhesky +1 cok rahatsiz oluyorsaniz koyun deyin. Yoresel yemeklerinizden de uzaklasmayin <3
  • kuehles blondes  (25.07.20 10:24:15) 
Muğla'nın, Aydın'ın dağına çıktığınız mı anlıyorsunuz neden keçi beslendiğini.
O bölgede bırakın büyük başı . Koyun bile bakamazsınız.
Hangisi daha sağlıklı ? sorusunun tek bir cevabı olamaz.
Hangisi yem yiyor ? Hangisine veteriner bakıyor? Hangisi düzgün kesildi gibi sorular olur.
Benim tavsiyem keçi kestiğiniz için size ağaz burun yapan insanlara selam bile vermeyin. Birde imkan varsa oğlak çevirmeyi deneyin.
  • ycaycayca  (25.07.20 13:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.