[]

Polisle tartışan arkadaş-acil

akşam bizim bi arkadaş sarhoş dışarıda gezerken polis ile tartışmış. kimlik araması falan mı bilmiyorum ama bizimki küfür etmiş bayaği. şimdi karakolda geceden beri. polis savcılığa gidecek demiş öğlen saatlerinde. ben orada değilim ama eşi zor durumda, yakın arkadaşım. sizce ne olur sonuç? bu arada o küfürr ettiği için mi bilmiyorum ama dövmüşler de karakolda. yapmam geereken bir şey var mı?




 
Arkadaşınız %100 haksız fakat Polis'e dövme hakkını kim veriyor bunu anlamıyorum. Darp raporu alsın ve karakoldaki polislerden şikayetci olsun.


  • mcgrain  (25.07.20 08:52:12 ~ 08:52:30) 
savcı ne karar verir peki?


  • everythingok  (25.07.20 09:09:24) 
Arkadaşın alkolün etkisiyle olduğunu, pişman olduğunu vs. söylerse ve daha önceden benzer bir olaya karışmamışsa muhtemelen hükmün açıklanmasını geri bırakır. yani 5 yıl erteler.

not: avukat, hakim vs. değilim.
  • himmet dayi  (25.07.20 09:13:01) 
Normalde savcının dayak mevzusundan dolayı arkadaşını haklı bulur ama günümüz şartlarında arkadaşın dayak yediği için suçlu..


  • silah taciri  (25.07.20 09:13:30) 
Küfür eden arkadaş sadece küfürle sınırlı kalmayıp polise de saldırmış olamaz mı ? Böyle şeylerde nedense hep iki kadeh içen arkadaş haklı ya da mağdur, polis haksız oluyor.

Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması da belli şartlara bağlıdır. Karşı tarafa temyiz değil ama, itiraz hakkı doğabilir.

Benim herhangi bir arkadaşım böyle bir olaya karışsa, ne hali varsa görsün derim. Çünkü ailesini, eşini de zor durumda bırakan kendisi. kendi düşen de ağlamamalı.
  • Erva  (25.07.20 09:31:34) 
polisleri hiç sevmem ama hep polise bok atılıyor. polis durduk yere evrak işi vs başına dert almak istemez hele sarhoşla uğraşmayı hiç istemez. adamlar şu nöbeti olay çıkmadan kapatsak da eve gitsek derdinde. yani arkadaşının da çok masum olmama ihtimali yüksek.


  • orpheus  (25.07.20 11:38:59 ~ 11:39:16) 
şikayetçi olsa da bir şey çıkmaz . yediği dayakla kalacak . polisler savcıya götürsü ngetirsün olacak bir şey yok . olsa olsa hagb olacak .


  • x571  (25.07.20 12:29:23) 
Olacakları hemen anlatıyorum.
Arkadaşın Görevli Memura Direnme suçunu işlemiş.(Hakaret,görevli memura görevinden dolayı hakaret, tehdit, basit yaralama suçları da işlenmiş olabilir ayrıca)

Savcı serbest bırakacak bugün ama direnmeden hakkında dava açılacak.

TCK 265 i inceleyebilirsin (barandogan.av.tr)

Sabıkası yoksa HAGB alır muhtemelen yani 5 yıl suç işlemezse aldığı ceza silinir.

Polisin dövme olayı diye bişey yoktur. Polis görevi gereği bu arkadaşa "kademeli olarak zor kullanmıştır" hakkıdır kullanabilir.

Bu söylediklerim kişisel görüş değil kanunlar ve uygulamalardır.
  • infernalcadre  (25.07.20 12:34:17) 
serbest bırakılmış. olay açığa çıktı tamamen klasik bu ülke polisinin her zamanki hali. arkadaş gece sokakta yürürken polisin çevirdiği bi araca denk gelmiş. araçtakilerden biri tanıdık güvenlik görevlisi. bizimki de yanaşıp hayırdır ne oldu galan demiş. sonrasında sivil polisler bizimkne takılıp küfür ediyor bu kadar içilmez! falan diye. bizimki de istediğim kadar falan içerim deyince çevirdikleri aracı bırakıp bizim arkadaşı apar topar karakola götürüyorlar. orada tekme tokat dövüyorlar adamı. omuzlarında, yüzünde, göğsünde tekme izleri duruyor hala. savcılıkta sormuşlar şikayetçi misin diye adam da işini falan kaybetmemek için ailesi için hayır deyip eve gelmiş. bu ülkede zaten hukuk falan yok da demek ki bu denli ilerlemiş polis hukuka göre hareket etmelidir kurallara göre. . islamcıların alkol takıntısına göre değil.


  • everythingok  (25.07.20 16:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.