[]

Tek başına takılmak

Diyelim ki bir yere gitmek istiyorsunuz. Bir mekan, bir restoran/cafe, bir müze, veya konser/sinema/tiyatro neyse. Ama çevreniz çok geniş değil. Tanıdığınız 3-5 insan da gelmiyor sizinle. Ya işleri var, ya yorgunlar, ya da başka planları var. Bri bahaneleri var sürekli. Ama siz o an oraya gitmek istiyorsunuz. Ya da haftasonu ya bir çıkayım sahile bir çay içeyim istiyorsunuz. Ama kimse yok, tanıdığınız kimse gelmiyor. Bakıyorum instagramda herkes her hafta pazar kahvaltısında bi yerlerde. Ben de istiyorum arada. Kimseyi bulamıyorum. Siz napıyorsunuz öyle durumlarda? Tek başınıza gidiyor musunuz? Ama bu sürekli böyle. Yani hiçbir zaman hiçkimseyi bulamıyorsunuz takılmak için. Sürekli yalnız takılır mıydınız?
Mesela izne çıkacaksınız ama tatile gidecek kimseniz yok. 2 hafta izin var para da var ama yalnızsınız. Tek başına gider misiniz?
Ben tek başına vakit geçirmekten gayet hoşlanırım aslında. Tek başına oturup bi yerde yemek yiyemeyen insanlar var, tek başına alışveriş yapamayan. Ben öyle biri değilim normalde ama bu bahsettiğim olay biraz başka. Dediğim yerler hep insanların kalabalık gittiği yerler. Herkes bir arkadaş grubunun içindeyken tek başına olunca kendimi çok ezik hissediyorum ve aşırı sıkılıyorum. Bir kere tek başıma tatile gittim. Herkes kalabalık ve çok eğlenirken, ben tek başıma çok sıkıldım mesela. Denize gir çık o kadar. İnsanlarla çabuk kaynaşabilen biri de değilim, gittiğim yerlerde hemen yeni birileriyle de tanışamam.

Sizde durumlar nasıl? Kimse gelmedi diye vaz mı geçiyorsunuz istediğiniz yerleri görmekten yoksa "amaan banane tek başıma da giderim ben"cilerden misiniz?

 
Hocam ben tek gidiyorum ya. İnsanların keyfini beklerken hayatı ertelemeye gerek yok.


  • lcha  (24.07.20 15:37:51) 
Tek başıma gidiyorum:) istediğim bir şeyleri yapmak için kimseyi bekleyemem.


  • pati  (24.07.20 15:42:28) 
tiyatroya tek gitmişliğim çok. bara vs tek gitmedim içmek için. onu aşamadım.

tatile de tek gider miyim emin değilim. gezme amaçlı ise giderim heralde, deniz tatili için zor, sanmıyorum. ama gerçekten gidesim göresim varsa giderim tabii. tatil olsun diye değil.

bir de hiç kimseyi bulamıyor ve oraları görmek istiyorsak zaten yalnız takılmak dışında bir seçenek kalmıyor
  • fezagezgini_4  (24.07.20 15:49:17) 
Ben tatile çıkarım yurt dışında tek başıma. Bence bunda sakınca yok. Ayrıca cafeye gidip ders de çalışırım. Hoşuma bile gider. Spor salonuna da çok gittim yalnız.

Bu arada iyi bir insansanız covid olmasaydı sizinle gezerdim <3
  • howfaristhesky  (24.07.20 15:53:17) 
Tek başıma bara yemek yemeye sinemaya falan giderim ama pazar kahvaltısına gitmem mesela yani sohbetle uzun uzun yapılacak bir şeymiş gibi geliyor kahvaltı. Tatile de tek gitmek zor olur. Gidicek kimse olmasa vazgeçerdim herhalde.

Bence insanlarla kolay kaynaşan tanısan biri değilim vs demek yerine biraz daha deneyebilirsin. 4-5 sene önce bir kızla tanıştım yakın arkadaşım şimdi. Öyle bir gece arkadaş ortamında tanıştık. Hani bir daha görmem diye düşünüyordum. Sonra aralıklarla beni bir yerlere davet etti arkadaş olduk. Fark ettim ki kafasına uyuşan birini görünce takılmaya zaman geçirmeye başlıyor. Çok mantıklı değil mi :) ben de sonradan böyle davranmaya başladım. Düşünüyorum böyle davranarak birçok güzel insan kazandım.
  • turkce konusan uzayli  (24.07.20 16:07:11) 
Tek başıma tatile de gittim, bara da, cafeye, yemeğe de. bir tek konsere gitmedim. Bazen yalnız daha güzel oluyor böyle şeyler ama sürekliyse sıkıcı olabilir. Kimse gelmedi diye vazgeçmezdim sanırım bir yere gitmek istiyorsam. yine de az çok insan edinmek iyidir.


  • aquarium  (24.07.20 16:07:30) 
tek başına barda içmek check
tek başına dışarda yemek yemek check
tek başına sinemaya gitmek zaten check
tek başına yurtdışına gitmek check
tek başına tatile gitmek check

kaldı mı başka ?
gayet de zevk alıyorum. sevdiğim biriyle yapmak kadar zevk almıyorum belki ama gayet keyifli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

siz tek başınıza takılırken garip garip size bakanların var ya ta amına koyayım.
ehm evet.
  • kumandanim  (24.07.20 16:08:18) 
En sevdiğim şeylerden biridir barda tek oturup barmenlerle laflamak.


  • zwiegesprach  (24.07.20 16:30:06) 
sevgilim varken bile tek başıma bara müzik dinlemeye / içmeye, sinemaya gidiyordum. spora, bisiklete ( 8 saatlik dağ tırmanışı dahil ) hamak kurmaya yalnız gittiğim çok oluyor. tek başıma tatile gitmedim ama hiç. tatile biraz daha kalabalık eğlence aktivitesi gözüyle bakıyorum sanırım.


  • hasmetizm 2046  (24.07.20 16:35:13) 
Tatil,sinema,konser,kahve-yemek,tiyatro,hepsine tek gitmişliğim var,keyif de alıyorum. İnsanların keyfini bekleyecek kadar uzun değil ömrümüz. Bir bara tek gitmedim,bir de ayakta konsere.


  • asteriks  (24.07.20 17:24:43) 
Tek basima giderim, kendi yapmak istedigim bir sey icin niye baskalarina bagimli olayim ki?

J r r tolkien hayrani +1
  • kuehles blondes  (24.07.20 17:26:55) 
Tatile ya da yeni yerler görmeye yalnız gitmeyi sevmem pek. Ama onun dışında tiyatro, sinema, cafe, yemeğe yalnız başıma çok giderim. Herkes benimle aynı zevkleri paylaşmıyor, hoşlanmayacağını bildiğim arkadaşımı peşimden sürüklemem zaten.

Zaten tiyatro ve sinemaya neden yalnız gitmek istemez insanlar anlamam. İkisinde de diğer insanları rahatsız etmemek ve tamamen odaklanmak için yanımızdakiyle konuşmuyoruz zaten. Filmden çıktıktan sonra film hakkında konuşmak zevkli tamam ama sırf bunun için de yalnız gitmem ben ya deyip kendimi mahrum bırakmak saçma geliyor.
  • black holes in the sky  (24.07.20 17:29:53) 
- 2010'dan beri sinemaya

- 2017'den beri yurtdışına (Öncesinde çıkmışlığım yok)

- 2018'den beri tiyatroya (Çoğunlukla)

Tek başıma gidiyorum. Çok zevkli oluyor. Özellikle yurtdışı gezisi. Sadece birkaç kişi için tek başına olabilme durumumu keserim o kadar.
  • put it in your appropriate place  (24.07.20 17:50:26 ~ 13.03.22 17:00:19) 
Ben de aksine gezmeyi tozmayı tek başıma seviyorum. Daldan dala atlayıp kafama göre karar veriyorum bazen zaman kaybı diye yemek yemiyorum gezmeye devam ediyorum. Yanımda birinin olması bana fazlalık.

Bar ve uzun uzun kahvaltı yapmayı tek yapamıyorum ama. Birileriyle karşılıklı yapılmalı gibi hissediyorum.
  • jazzabel  (24.07.20 23:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.