[]

Isletim sistemsiz laptop aldik nasil yapariz?

Bir bilgisayarcidan fiyat almis arkadas 1000tl ye kurarim demis!!!
Teknoloji ile alakamiz yok pek ikimizinde ama bu foyat cok geldi bana. Onceden bir arkadasim usb ile kurmustu bana kolay bir islem gibiydi. Nerde nasil kaca yaptiririz bu islemi yardimci olabilirseniz sevinirim.
Tesekkurler


 
gelip kuruyolar 150tl, yer istanbulsa tabi
bilgisayarservisi.net

  • walter white kilikli  (23.07.20 23:44:18) 
windows iso'sunu indirip rufus ile usb diske yazdırın. gerisini de youtube'dan bakarak yapabilirsiniz. 1000 lira güzel paraymış ama.


  • sutlu nescafe  (23.07.20 23:45:31) 
Windows satın almayacaksanız ve korsan kullanmayacaksanız, bir Linux dağıtımı indirip flash diskle direkt kullanmaya başlayabilir ve kurabilirsiniz.

Ubuntu deneyin isterseniz, başka bir bilgisayarla Rufus filan kullanarak flash disk hazırlamanız gerekiyor sadece.
  • fadetoreality  (23.07.20 23:47:40) 
www.microsoft.com

bu linkten yükleme aracını indiriyorsunuz, yanılmıyorsam en az 8gb olan flash belleği takıp windows10 iso'sunu kuruyorsunuz flash belleğe. araç nasıl olacağını anlatıyor zaten çok kolay.

sonra yeni laptop'a flash belleği takıp kurulum yapıyorsunuz. orada yapmanız gereken de laptop açılırken bios'a girip boot seçeneğini flash bellek seçmek, sonra tekrar başlatınca zaten kurulum ekranı çıkacak. youtube'da binlerce video vardır büyük olasılıkla.

sonra da n11, gittigidiyor gibi sitelerde 5-10-15-20 tl'ye satılan windows 10 key'i bulup alıyorsunuz bunu sistemin içindeki cd-key kısmına giriyorsunuz.

iban'ı mesajla gönderiyorum, 1000 tl'yi aktarırsınız :)
  • signore  (23.07.20 23:47:51) 
600 tl'ye satılan orijinal windowsu demiştir o, ev içinse n11'den alacağınız 15 liralık lisans işinizi görür. (şirketse almayın)

signore +1
  • nhk ni youkosu  (23.07.20 23:49:00) 
70 liraya yaptirdim bi bilgisayarcida ben (1 ay once. Yer istanbul)


  • ala09  (24.07.20 08:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.