[]

Video Çekimi ve Yeşil Perde

YouTube için video çekmek istiyoruz ve tek eksiğimiz yeşil perde ve biraz ışık
Sorular;

1- Ya bu yeşil perde bildiğimiz yeşil perde değil mi ? Arkadaşın biri bunun özel bir perde olduğunu ve 700 TL 1000 TL gibi rakamlara satıldığını söyledi. Kumaş pazarlarından yeşil kumaş alsam aynı işi görmez mi ? Hatta kumaş yerine duvarın bir bölümünü mat bir şekilde yeşile boyamak yada yeşil karton/kağıt kullanmak aynı işe yaramaz mı ? Rengi tonu mu olay ?

2- Işık konusunda da rakamlar uçuyor resmen. Yeteri güçte 2 uzun florasan yeşil perdenin yanına konulsa gölgeyi engeller mi ?

Yani ben mi çok amatör düşünüyorum yoksa bu işler gerçekten bu kadar masraflı mı ?

 
Biraz sondan başlayacağım çok masraflı. Ama sizin için bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum. Bu işten profesyonelce bir beklentiniz olmadığını varsayıyorum.
1- bildiginizden Biraz farklı bir perde. Yeşil mat bir kumaş alın işinizi görür. Duvarı boyamak da işinizi görür. Perde kullanacaksınız kırışıklık bırakmayın üzerinde. Boyada da mümkün olduğunca ton farkı yaratmamaya bakın. Kartonu tam birlestiremezsiniz diye düşündüm.
2- ışık pahalı bir ekipman. Gölgeyi mümkün olduğunca florasanla engelleyin. Tepe ışığını unutmayın. Nesneyi fona yapistirmayin.
Amator düşünüyorsunuz ama zaten amatorsunuz bence çok masrafa girmeden kotarabilirsiniz.
  • allah yazdiysa bozsun  (23.07.20 22:56:27) 
1- www.thomann.de

2- bence ilk başta ışık filan düşünmeyin. önce bir çekin bakalım, içerik planı yapın. kurgusunu vs yapabilecek misiniz, her hafta video çekebilecek misiniz... bunlara bakın ondan sonra işin profesyonel tarafını düşünürsünüz. aksi halde boşa zaman ve para kaybı olur.
  • elektr10  (23.07.20 23:02:28) 
hocam yeşil perde'de amaç perde önündeki sahneyi arkası ile ayırt edebilmek. yeşil perde önündeki sahnelerde en az kullanılan renk oldugu için seçilmiş bir şey. dolayısıyla yeşil renkte ve renk geçişleri olmayan bir bez, ya da boya da iş görür tabi ki.
Aşırı koyu olmamakla beraber yeşil rengin çok açık olmamasına da dikkat edin. ışığı fazla yansıtmasın ki görüntü bozulmasın.


ışık için bitane tam karşıdan ya da iki tane kenarlardan aşağıdaki alternatifleri düşünebilirsiniz.
tek kişi konuşacaksa kamerayı bu çemberin içine koyup gölgesiz görüntü alınır sanki. 2 kişi olacaksa sağ ve soldan açılı ayarlamak lazım.

urun.n11.com
urun.n11.com

edit:
urun.n11.com
bu da uygun fiyatlı yeşil perde
  • ayin yazari  (23.07.20 23:19:35 ~ 23:38:00) 
-illa yeşil olması şart değil. ön ile fonu ayırt eden her renk kullanılabilir artık. (o eskidendi)
- çekimlerinizde fazla aksiyon var ise green + blue screen kullanmanızı kesinlikle öneririm.

  • ankarakecisi  (24.07.20 00:16:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.