[]

Atadan kalan evin hisselerini satin almak

Buyuk dedemden kalma yuz yillik bir evimiz var. Baska aileden bir gelinimiz var. Bir kisim hisse onun sulalesine gecmis cocuklari olmadigindan.

Simdi ben bu evi tum hissedarlara haklarini odeyip almak istiyorum. Bu gelinin sulalesine nasil yaklasmak daha uygun olur? Kafamda once eve eksper yaptirip bir deger bictirmek daha sonra bu insanlara “bakin evin degeri bu. sizin payiniza dusen para bu kadar. ben bu parayi size odeyip sizin payinizi satin almak istiyorum. ev atamizdan kalma acik artirmaya gidip de disaridan birilerine gitmesin istiyorum” demeyi planliyorum.

bu konusacagim insanlarin evi almak gibi bir niyetlerinin oldugunu hiic san
iyorum. zira evin yeri cok iyi degil ama benim icin duygusal degeri var.

Baska ne yapabilirim? Ya da karsima cikabilecek sacmaliklar neler olabilir?

 
Gelinde yaşıyor mu yoksa onunda altsoyuna mı kaldı bu kısmı önemli çünkü muhatabınız bşr kişimi yoksa bir sülalemi bunu bilmeniz lazım.tek kişiyse gider konuşur helalleşirsin ama karşında kalabalık bir aile varsa bunların hepsinin hissesini ayrı ayrı devretmesi gerekiyor.orada bir geçimsizlik varsa o zaman düşündüğün saçmalıklar olur.
Eksper yaptır,değerini belirle al yanına evrağını git konuş.çıkan değerin az buçuk üstünüde teklif et ki olumlu bir düşünce oluşsun.

  • duptıs  (23.07.20 16:40:39) 
gelinimiz dedemin akranı. onun kardeşleri de müteveffa. dolayısıyla gelinin kendi sülalesinden olan yeğenleriyle muhatap olacağız. zaten sıkıntı çıkarma ihtimali sadece onlarda var. bizim tarafta benden başka kimse o evle uğraşmaz.


  • alperz  (23.07.20 18:00:33 ~ 18:05:54) 
Allah yardımcın olsun şimdiden.o ailenin bir büyüğüne git meramını anlat,gerisiyle o konuşsun.tek tek olacak iş değil.içinde yurtdışında olan vardır,hakkında haciz kararı olan vardır.haberi olmayanda çıkar bizim oğlana honda civic alsana diyende.izalei şuyu yapsaydım keşkeye dönebilirsin.sırf vekalet masrafları bile dünya tutabilir.


  • duptıs  (23.07.20 18:16:38) 
Siz kendi adınıza almak istediğinizi belirtirseniz kıymete biner, güvendiğiniz birisi sizin haberiniz yokmuş gibi alıcı olarak yeğenlere teklifte bulunsun, kafalarına yatarsa zaten sizin de hisseniz olduğu için size gelecekler siz de madem satmaya niyetlisiniz o paraya ben alayım yabancıya gitmesin diyerek anlaşmayı kurun. Doğrudan siz isterseniz fiyat beğendiremezsiniz.


  • apocalipy  (23.07.20 20:29:02) 
Satın almak için dava aç. Mahkemede satılsın. Senin payın 4/32 atıyorum. 28/32 lik parayı öder alırsın. Senin önce alma hakkın var. Dava öncesi payını artırırsan daha karlı olur. Anlaşabildiklerinden direkt al.


  • gatherer  (24.07.20 16:07:19) 
bizimde ailede böyle bir durum vardı. saçma bir yerde doğru düzgün yerini bile bilmediğimiz bir arsamız varmış. uzak bir akrabamız geldi durumu izah etti . şu paraya hisselerinizi devredin bana ben araziyi değerlendireceğim dedi.

bizde o parayı biz sana verelim bizi daha rahatsız etme dedik. bir daha yanımıza yanaşmadı. demek istediğim ölü fiyata kapatıcam derken kontrada kalma...
  • paudi  (24.07.20 17:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.