[]

Yabani otları temizlemek

Selamlar

Babannemin eski bir bahçesi var yabani otlar ve çiçeklerle kaplanmış vaziyette. Güzelce temizleyip çim ekmek gibi bi düşüncem var ama otları temizledikten sonra otların yeniden çıkma ihtimali aklımı karıştırdı. Herhangi bir ilaç vs. uygulamak gerekir mi temizleyip çim tohumlarını ekmeden önce?


 
merhaba

ilaçlar sadece yüzeyde olan yaprakları kurutur, köklerine etki edenler ise toprak için de zararlı olabilir. en sağlıklısı kökünden elinizle temizlemeniz, tabiri caizse ot yolmanız. o zaman yeniden çıkmazlar
  • lapetite  (23.07.20 14:23:33) 
Önce güzelce çapalayıp o yabani arkadaşların köklerini elinle toplayacaksın.ilaç kullanımı mümkün ama kullanacağın ilaç diğer bitkilerede zarar verebilir,kesin yöntem elle toplamak ve takip etmektir.güzelhavalndırdığın toprağa gerekiyorsa çime uygun zenginleştirilmiş toprak ekleyip yeni çimi bolca ara vermeksizin ekeceksin.çim ne kadar yoğun olursa yabani ot şansı o kadar azalır.büyüme aşamasında düzenli kontrol edip gördüğün yabani otu köküyle çıkartacaksın,ayrık otlarında oluşum aşamasında tığ kullanmak çok kolaylaştırıyor.,çevre çime zarar vermeden çekip alabiliyorsun.


  • duptıs  (23.07.20 14:24:36) 
otlari temizledikten sonra kokleri temizle. eger toprak sert ise cim topragi havalandirilmali (bunun icin ozel bir alet var). topragin ph seviyesine durumuna gore de cimlere uygun kirec atilmali. bunun uzerine de cim topragi ve iklim durumuna gore de uygun cim tohumu atilmali. gunluk duzenli sulandiginda cimler cikacaktir ama mutlaka yabani otlar da cikar.

cimler yeterli uzunluga gelince en az haftada bir cimler bicilmeli, cimler sık sık bicilir ise yabani ot sayisinda azalma, cimlerde sıklasma artacaktir. ilk yil duzenli sekilde bicilir ise bir sonraki sene baharda yabani otlar yine zorlasa da zamanla giderek azalacaktir.

yabani ota kesin cozum yok, ama cok ve uygun uzunlukta bicmek yabani ot oraninin az kalmasini sagliyor. bahcem tamamen yabani ot iken simdi futbol sahasi kivamina getirdim ama bir ay bile biraktigimda yine yabani otlar ele geciriyor.
  • emrahday  (23.07.20 14:33:25 ~ 14:35:16) 
Herbisit ilaç kullanırsan belirli bir süre toprağı ekmemen gerekli, bence şu an tam çapa zamanı.

Çapa makinesi olan birini çağır bahçeyi çapalasın, zaten bütün otlr parçalanır ölür, kabasını toplayın.

Sonbaharda da yeni çim ekersiniz, çim ekimi için en güzel zamandır.
  • John Bloor  (23.07.20 15:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.