[]

enerji emici oda arkadaşına çözüm

iş yerinde ayarı kaçmış bir oda arkadaşım var. her sabah bilgisayarını açar açmaz başlıyor akşam çıkana kadar gelen geçene laf sokuyor, yaptığı işten sürekli şikayet ediyor, her şeye söyleniyor. diğer çalışanlar da bu durumdan şikayetçi ancak kimse bir şey demiyor.

Ben bu arkadaşı daha önce şakayla karışık, ciddi her türlü uyardım. bir kaç gün dikkat etti sonra eski haline döndü. huyu böyle diyorum ama artık iyice şiştim. müdürümle de aynı odadayız o da durumun farkında ama müdahale etmiyor. Ben şimdi bir de müdürüme söylesem uyarmasını istesem kötü arkadaş mı olurum? nasıl çözmeli bu işi?

bütün gün enerjim düşük, halsizim kaynağını biraz da bu duruma bağlıyorum:/

 
Bizim ofise gönder :) ofiste çok söylenen iki kişiyiz, karşılıklı söyleniyoruz, rahatlatıcı oluyor. Gelsin beraber söylenelim.


  • pati  (23.07.20 09:00:36) 
benim hayattaki tecrübelerimde gözlemlediğim kadarıyla bu tarz konular ile enerjisi düşen, kendini modunda hissetmeyen hatta halsiz vs hisseden insanlar, bu ileri sürdükleri bahaneden kurtulduklarında da farklı bahaneler buluyorlar kendi düşük enerjilerine.

eğer arkadaşından dediğin gibi rahatsız oluyorsan ve kendisini daha önce defalarca uyarmayı denediysen tabii ki yöneticin ile konuşabilirsin konuyu. ama yöneticin de benim gibi düşünüyor olabilir, aslında çok da rahatsız edici bir durum değildir bu belki de onun gözünde.

kendini biraz daha dinle ve sonrasında risk budur diye kararını ver.
  • reanarchy  (23.07.20 09:01:43 ~ 10:23:11) 
@pati benim de huyum suyum değişti söylenmeye şikayete başladım olur olmaz :) sizin için rahatlatıcı olan dinleyici konumunda acı verici oluyor:/


  • Çağa ayak uyduramayan  (23.07.20 09:03:28) 
Sen de söylen bak bir dene, sadece dinleyici olma :)


  • pati  (23.07.20 09:05:55) 
reanarchy +1


  • ala09  (23.07.20 09:31:09) 
sen de ona onun hareketleri üzerinden söylen rahatla :)


  • takunyali kokos  (23.07.20 17:00:04) 
bence sizin de enerjiniz düşük, oda arkadaşınızı bahane ediyorsunuz. milleti raporlayıp beddua almayın. her haltı müdüre yetiştire yetiştire işyerindeki hiyerarşiden tiksindirdiniz iyice. beni de işyerindeki mutfağımda ayakkabımı siliyorum diye müdüre söylemişti şizofrenin biri şfgjfkd


  • semitika  (23.07.20 18:35:10) 
mudure soylemeden kendin uyarma ayni odadaysaniz. ben uyarmistim, mudur bana, patron benim ben uyarirdim tavirlari yapti.
uyarmak yerine birde bu yaptiklarin sana hic yakismiyo, profesyonel degil gibi yapici konus. bir de bu yolu dene. baktin olmadi kotu ol.

  • Coma  (23.07.20 18:48:52) 
müdüre söyledikten sonra aynı odada birbirinizin suratına nasıl bakıcaksınız?


  • semitika  (23.07.20 19:19:59) 
Ona de ki bi daha böyle söylenirsen seni müdüre şikayey ederim. Sonraki her ama her söylendiğinde uyar “bak yine” falan de. Bir daha söylenirse onun yanında müdüre şikayet et. Şakayla karışık “müdürüm bu arkadaş günde 100 kere şikayet ediyor lütfen kovar mısınız içim şişti” de. Ama sadece 3’ünüz olun ortamda.

Benim de yanımdaki sümük arkamdan geçerken sandalyeme çarpıyordu. Yaklaşık 20 kere uyarmama rağmen aynı şeyi yapınca müdürün yanında artık yapma bunu elli kere söyledik sana dedim. Bi daha yapmadı lavuk. Bu tip hareketler mobbingtir. Kasten yapıyor bazı şeyleri bu insanlar. Acımayın verin ellerine. Derslerini....
  • pass  (23.07.20 19:47:39) 
@semitika evet benim de enerjim düşük ve bu arkadaşım sayesinde gün içerisinde ölü gibi oluyorum. müdürüm de durumun farkında sadece aksiyon alsın istiyorum. uyarıdan kastım da eline yazıyla ihtarname vermek değil, uygun bir dille söylemek. benim belirtmemle onun söylemesi aynı etkiyi vermeyecektir.

@pass tepkili ya da olumsuz tavırlarımız yok birbirimize karşı iyi anlaşıyoruz ama bazen selamı sabahı kesesim geliyor :)

teşekkür ederim cevaplayan herkese. bir süre daha izleyip uygun bir anda onun iyiliği içinmiş havasında tekrar konuşmayı planlıyorum.
  • Çağa ayak uyduramayan  (24.07.20 08:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.