[]

makine mühendisi hangi kpss'ye girer?

bazı yerlere başvururken kpss şartı istendiği için kpssye başvuracağım ama bu konuda bilgim yok, işim çok yoğun, katalogları tarayacak zamanım yok ve hata yapmadan başvurmak istiyorum.

şu an devam eden bir kpss başvurusu var.tekli yıl, çiftli yıl, puan türü vb. detaylar olduğunu duymuştum. bu sene "lisans kpss" olarak görülen kpss'ye ben (makine mühendisi) girebiliyor muyum? ekstra neye dikkat etmem lazım?


 
Evet girebiliyorsunuz. Kpss B grubusunuz. Kpss Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek gireceğiniz sınav.


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (23.07.20 02:10:34) 
Genel atamalarda direkt mesleğinle atanabilmek için çift yıllarda girmen gerekiyor. Aldığın puanı iki yıl boyunca yapılacak atamalarda kullanabiliyorsun. En azından önceden bu şekildeydi değişmediyse.

Fakat kpss puan şartı olan yerlere başvurmak için istediğin zaman girebilirsin, tek çift farketmez. Yine tekli yıllarda aldığın puanla da bazı ilanlara başvurup atanabilirsin. Fakat makine mühendisi olarak değil lisans mezunu olarak. Eskiden böyleydi yanlışım varsa düzeltir birileri.
  • the coon  (23.07.20 02:58:06) 
birinci ve ikinci mesaj doğru sadece ''Fakat makine mühendisi olarak değil lisans mezunu olarak. Eskiden böyleydi yanlışım varsa düzeltir birileri.'' bu kısım yanlış.


makine mühendisi her yıl sınava girebilir. çift yıllarda yapılan sınavlarla makine mühendisi olursunuz.
tek yıllarda yapılan sınavlarla, lisans mezunu memur da olabilirsiniz( katip vs.) uzman yardımcısı da olabilirsiniz. unutmayın ki uzman yardımcısı başvurularına çift yıllarda girenlerde katılabilir. ve iki yılın sınav olarak bir üstünlükleri yoktur, kimin puanı yüksek ise o başvurabilir.

unutmadan uzman yardımcısı olmak isterseniz yabancı dil sınavı da gerekebilir.( ki büyük ihtimal gerekir.)
  • blue eyes white dragon  (23.07.20 08:07:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.