[]

Fotoğraf makinesi - Canon 450 D mi acaba?

Merhaba arkadaşlar,

Amerika fiyatı 700 USD ye kadar olan bir fotoğraf makinesi tavsiyesine ihtiyacım var, aklıma gelen 450D

Kullanım amacı, birşeyler öğrenebilmek ama zorda kalınırsa da ayarlarla uğraşmadan oto ayarlar ile güzel anı fotoğrafı çekebilmek. (elbette asıl amaç birşeyler öğrenebilmek)

Tavsiyelerinizi bekliyorum, tabi tavsiyelerin yanında nedenleri de yazarsanız daha çok bilgi sahibi olabilirim :)

şimdiden teşekürler.

 
Merhaba

www.amazon.com
amazonda 500d 750 dolar.
www.newegg.com
newegg de 650 dolar.
450d yerinde 500d daha yeni hem ne kadar iğrensemde fotoğraf makinesine video özelliği koyulmasından 1080p ye kadar video da çekiyor.

fakat dslr makine oto ayarlarda çekim makinesi değildir lensleri gövdeden çok külfet getiricektir.
dslr-like makinelere de bakmanızı tavsiye ederim.
  • sozluknickmiverulan  (07.05.10 09:42:49) 
Merhaba,
500d nin sadece body si o fiyata yanlış görmediysem. büyük sıkıntı olacaktır o şekilde :(

sizin önereceğiniz farklı bir makine var mı acaba?

teşekkürler.
  • kisa  (07.05.10 10:05:51) 
o parayı vereceğinize gdin bir analog makine alın 2. el, fotoğraf çekmeyi öğrenin seviyor musunuz svmiyormusunuz, bir adım ileriye taşımak istiyor musunuz diye bakın sorasında dslr yi alırsınız. ama tabi ki filmle uğraşamam diyip bu önerim hiçe sayılacaktır yüzlerce genç hevesli arkadaşımız gibi siz de dslr alacaksınız umarım baymazsınız uzun uzun yıllar keyifle kullanırsınız.


  • cedric tweedledee  (07.05.10 10:07:26) 
ya da mantıklı slr like alırısınız panasonic dmc fz 28 mi ne vardı sony ve nikonun da var bir dolu öyle modeli. onlara da bakabilirsiniz 700 papel başlamak için az buz para değil yae.

ya da gidin canon g10 -g11 alın dslr değil ama alınabilecek en iyi kompakt makine.
  • cedric tweedledee  (07.05.10 10:09:12) 
evet az buz bir para değil ama makineyi alacak kişinin belirlediği (ve pek koymayacağı) bütçe o.

Dediğiniz doğru :) film tab etmek-ettirmekle uğraşmak istemiyor müstakbel sahibi, o yüzden dijital olmak zorunda.

teşekkürler cevap için
  • kisa  (07.05.10 10:22:58) 
450D almayın bence, 500D alın. Bunu bir kez alıyorsunuz ve full hd video da çekebilen 500D çok daha fazla özelliğe sahip. İmkanınız varsa, biraz daha bütçeyi genişletin derim. İlk fırsatta ben de alacağım.

Hazır ilgilileri bulmuşken sorayım:
Yurt dışından alırken taksit yapabilir miyiz?
Garanti sıkıntısı yaşar mıyız?
  • samterk  (07.05.10 16:31:27) 
cedric dogru diyor, ilk once bu bir aşk mı yoksa tek gecelik ilişki mi ona bakın. hem de filmli alın, fotograf cekmenin zevkini yasayın ilk. bende de digital var ama canon a1 in yerini tutar mı tutmaz. sevdikten sonra alırsınız digitalinizi. digital almak demek body ye vereceginiz paraların katlarını lenslere vermeyi kabul ediyorum hakim bey demek.


  • hubble  (08.05.10 02:16:41) 
Cevaplar için teşekkürler, alacak kişi 450 D yi almış ve mutluluktan uçuyor :) (dün)

(tek gecelik ilişki olursa yakın bir çevreye hediye olarak değerlendirileceğine eminim :) )
  • kisa  (08.05.10 15:57:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.