[]

Çin'in Durumu./Sizce Bu Virüs Laboratuvar Ortamında Üretilmiş Olabilir mi?

Fenden tıptan çok anlamıyorum. Verileri analiz ettiğim zaman ortaya çok çıkan çok garip bir gerçek var. Eğer okumada hata yaptıysam istatistiklerden anlayan birisi bunu açıklarsa sevinirim. Ama eğer hata yapmadıysam, bugün kimsenin sosyal medyada konuşmadığı bir anormallik var arkadaşlar. Bu anormallik aylardır devam ediyor. Şimdi size bu durumu ekran görüntüleriyle açıklayayım,

Nytimes'ın covid aşısı takibi için oluşturduğu platformun linkini buraya ekleyim (git: www.nytimes.com)
Bu linkte aşı araştırmalarının güncel halini görebiliyorsunuz. Aşının geliştirildiği fazlar içerisinde en son iki aşamaya gelen (3. faz ve aşının kabulü aşaması) 5 tane şirket var. Bunların üçü çinde, ikisi ingilterede yer alıyor.
çinli olan 2 şirket: wuhan institut of biological product ve sinovac
eksiup.com
ingiliz olan iki şirket: astrazeneca ve oxford üniversitesi
bunlar 3. faz aşamasındaki şirketler.
approved(onay) aşamasına gelmiş olan bir şirket var. bu aşı arabistanda ve bazı başka ülkelerde toplamda 15.000 insanda denenmiş durumda. bu aşı firmasının adı nytimes'ın tracker sitesinde yer almıyor. internette basit bir araştırmayla da bu şirketin yine çinli bir şirket olduğunu öğreniyoruz: Cansino Biologics eksiup.com
burdan anlayacağınız, aşı geliştirmelerinde en son aşamaya gelen şirket çinli, onun bir geri evresindeki dört şirketin de ikisi çinli. Bence anormal, ama tamam dedik, üretiyor olsunlar. Sırada ikinci anormallik var.

Worldometers'ın sitesinde(git: )www.worldometers.info çinin verilerine baktığımız zaman 17 şubattan itibaren çin aktif vaka sayıları azalış trendine geçiyor.eksiup.com uzun süredir de 50-250 arasında aktif vaka sayıları gidip geliyor.
çin 17 nisana kadar günde yedi günlük ortalamada 1-5 insan arası ölüm haberi yayınlıyor. eksiup.com
17 Nisan günü ise 1290 kişi aynı anda hayatını kaybediyor. eksiup.com
18 nisandan günümüze kadar ise tek bir ölüm dahi rapor edilmiyor...

Şimdi hadi dedik, çin vakaları yalan yayınlıyor(şu an bunu bilemem, eldeki verilerden faydalanıyorum), madem öyle bir günde neden 1290 vefat haberi veriyorlar? Hadi dedik sayılar doğru, bir günde 1290 kişi aynı anda nasıl ölüyor da ertesi günden itibaren bütün sayılar sıfırlanıyor?

Çinin elinde daha önceden geliştirdiği aşı mı var daha Türkiye'ye gelemeden kontrol altına almışlar? Tartışalım edelim, çok garip değil mi sizce de?

 
17 nisanda verilen 1290 kişi öldü haberinin daha önceki süreçte covid-19'dan ölen ama raporlara işlenmemiş kişilerdi diye hatırlıyorum.


  • black holes in the sky  (22.07.20 17:39:31) 
Çin sürecin başından beri aşı üzerinde çalışıyor. Farklı yöntemlerle birçok aşı çalışmasını bir arada yürütüyorlar. 17 Nisan'daki bildirim @black holes'un dediği gibi bir durumdu, aratsanız kolayca bulursunuz.

Virüste yapılan evrimsel çalışmalar laboratuvar üretimi olmadığını gösteriyor.

"It is improbable that SARS-CoV-2 emerged through laboratory manipulation of a related SARS-CoV-like coronavirus. As noted above, the RBD of SARS-CoV-2 is optimized for binding to human ACE2 with an efficient solution different from those previously predicted7,11. Furthermore, if genetic manipulation had been performed, one of the several reverse-genetic systems available for betacoronaviruses would probably have been used19. However, the genetic data irrefutably show that SARS-CoV-2 is not derived from any previously used virus backbone20. Instead, we propose two scenarios that can plausibly explain the origin of SARS-CoV-2: (i) natural selection in an animal host before zoonotic transfer; and (ii) natural selection in humans following zoonotic transfer. We also discuss whether selection during passage could have given rise to SARS-CoV-2."

Kaynak: www.nature.com

Başka çalışmalar da var.
  • evrim halkasi  (22.07.20 17:56:05) 
İyi de zaten bu koronavirüs gökten inme bir virüs değil, daha önce de SARS Çinde ortata çıktı ve koronavirüs üzerine çalışmalar hep yapılıyordu. Ki Wuhanda viroloji enstitüleri de var koronavirüs üzerine araştırmalar yapan. Ülkelerini yakından ilgilendiren bir virüs olduğu için Akademik olarak bu konuda daha ileri olmaları normal.


  • Haldamir  (23.07.20 00:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.