[]

Motivasyon eksikliği, dikkat dağınıklığı

Bir yıldır depresyondayım ve depresyondan çıkmaya da eğilimliyim yani düşününce ama kendimi bişeyler yapma konusunda motive edemiyorum. (ders çalışıyorum dikkatim dağılıyor, spor yapıyorum bir süre sonra sıkıyor vesaire vesaire)
Ne yapabilirim?



 
İş yapmaya koyulduğunda kendine kuşa bir zaman belirle ve o süre boyunca dikkatini dağıtacak her şeyi kendinden uzaklaştır. Bu süre 10 dakika bile olabilir. Aynı anda sadece tek bir işe odaklan. Güne küçük bir işini hallederek başla bir de.


  • arnold schwarzeneger  (22.07.20 15:55:51) 
Kronometre kullanıyorum ben. Ders çalışmaya başladığımda açıyorum, ara verdiğimde kapatıyorum. Günlük hedefler koyuyorum, dört saat mesela, o hedefi tutturmaya çalışıyorum. Excelde basit programlar yapıyorum kendime, şu saatte şunu yap, bunda bunu yap vs.


  • epistemic_regress  (22.07.20 16:03:41) 
bu iş eş dost tavsiyesiyle, vitaminle, sporla, pazar ekindeki "istersen yaparsın" yazısıyla malesef olmaz.

uygun bir hastanenin psikiyatri servisinden randevu al. dikkatin mi dağınık, uyku sorunun mu var, kanında mı bir sorun var bakılsın.

bütçen uygunsa terapi ile beraber, spor iyi beslenme vs ile aşarsın.
  • orpheus  (22.07.20 16:43:38 ~ 16:44:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.