[]

yurt dışına parça gönderiminde proformada fiyat olarak 0 yazılır mı?

unit value, total value değerleri var ya. şimdi biz yurt dışındaki müşteriye sadece 1 kutu içerisinde parça yollayacağız. burada fiyat değerleri kısmına 0 mı yazılmalı? UPS ile yolluyoruz.




 
Mantıken yazılması lazım. Garanti kapsamında ücretsiz gibi notlarla


  • Unde bach canim  (21.07.20 21:33:25) 
valla ben çok fazla bedelsiz ürün gönderiyorum. şimdiye kadar hiç sıfır yazıldığını görmedim. gümrük işlemleri için mutlaka az da olsa bir bedel yazılıyor. bir ürünün fiyatı gerçekten sıfır olamayacağı için bence mantıken sıfır yazılması mümkün değil.

garanti kapsamında da göndersen bunu proformada belirtiyorsun zaten. biz numune olarak gönderiyoruz "free of charge as samples / price for customs purposes" yazılı oluyor.
  • himmet dayi  (21.07.20 21:40:36) 
garanti kapsamında gönderiyoruz ama açıkçası belli bi fiyatlandırması da yok. kafadan sallıyorum o zaman oradaki gümrük vergi oranına takılmayacak bir miktar?

reason of export kısmına da işte garanti amaçlı parça gönderimi falan diye belirtsem sıkıntı olmaz yani süper, teşekkür ederim.

bir şey daha sorayım ya, artikel no kısmına da tam orijinal ürünün mü artikel numarasını yazmalıyız sizce?
  • acımasız gerçekler  (21.07.20 22:07:38) 
malın değerine ve adedine göre 5 usd falan yazıp, yukarıda belirttikleri gibi ''free of charge as samples, only fur custom'' gibi bir ibare not edebilirsin.


  • reanarchy  (22.07.20 09:43:17) 
“Free of charge” yetiyor bu gibi durumlarda.


  • c1b2k3  (22.07.20 11:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.