[]

Babamın oynayabileceği basit PC oyunları

Merhaba, pandemi sürecinde yarı zamanlı çalışmaya başlamış ve evde oldukça sıkılmakta olan bir adet babamız var :) Öylesine araba ilanlarına bakmaktan, haber okumaktan ciğeri soldu adamın. Bu yüzden ona oynatabileceğimiz türde basit mekanikleri olan bilgisayar oyunları arıyoruz. Örneğin Jardinains diye bir oyun var sevdiği, şu topla tuğlaları kırdığınız türden oyunlardan. Oturup karşılıklı saatlerce oynayabiliyoruz bu oyunu ama sıktı artık o da...

Her türden oyun önerebilirsiniz fakat yazı-hikâye ağırlıklı olmaması ve basit mekaniklere sahip olması zevk alabilmesi açısından tercihimiz. Kendisi 59 yaşında bu arada.

Var mı aklınıza gelen bir şeyler?

 
hafif ingilizcesi varsa hidden pbject oyunlarını tavsiye ederim.


  • sutlu nescafe  (21.07.20 20:08:32) 
warblade. sadece yön tuşları ve ctrl ile oynanıyor. bi daha kalkmaz yalnız pc den, onu da belirteyim.


  • makarnavodka  (21.07.20 20:08:49) 
babaya oyun deyince, aklıma babamla oynadığım atari oyunları geldi onları önereciktim ama gelen öneriler yanında fazla eski olabilir.

www.atarioyunlari.co tank1990 ya da battle city diye geçiyor. büyük ihtimal oynamışsınızdır sizde. 2 kişilik de oynanıyor. pc ye indirilebilir hali var mı bilmiyorum.

bi de şu yarış oyunu var meşhur. tek kişilik ama pek kolay değil.

www.atarioyunlari.co
  • fezagezgini_4  (21.07.20 20:15:47) 
Benim babam Red Alert ve C&C Generals, Age of Empires gibi RTS oyunları seviyor ve oynuyor. Eğer gösteririm sever derseniz onlara bakın.


  • nhk ni youkosu  (21.07.20 20:25:45) 
Okey, Batak vesaire oynamaz mı?


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (21.07.20 20:33:05) 
Simulasyon oyunları biçilmiş kaftan. Ne bileyim farming simulator, construction (yanlış yazmış olabilirim bunu) simulator, hatta euro truck simulator benzeri oyunlar olabilir.


  • wilhelmwasmuss  (21.07.20 20:35:54) 
Euro truck +1

Age of empires yada red alert da old but gold dur
  • c1b2k3  (21.07.20 20:48:22) 
Armadillo Run
www.youtube.com

  • rm  (21.07.20 20:54:17) 
flyordie.comu at ustune, satranc, tavla, 4 in a row, gomoku oynasin. Ozellikle gomoku asiri kolay, asiri bagimlilik yapiyor. Youtube'dan her gun bir strateji, trap falan ogrensin oyunlar hakkinda, rakibe karsi uygulayip kazaninca insan zevkten 4 kose oluyor, puan kasmaya falan basliyor


  • neverletyougodown  (21.07.20 21:41:46) 
luxor, zuma gibi top fırlatma oyunları


  • freebird5406_2  (21.07.20 21:47:01) 
Don't Starve tam babanız için bence. Sims de olabilir ama babanız için ağır kaçabilir. Bu arada interaktif film denen olaylar var. Hikayenin gidişatına falan siz karar veriyorsunuz. Late Shift ve The Complex gibi Türkçeleştirilmiş 2 harika oyunu tavsiye edebilirim.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (21.07.20 22:26:28) 
7 wonders tarzı match 3 oyunlar olabilir. Bejeweled mantığının hafif hikayeleştirilmiş, daha casual halleri. Ayrıca inşaa etme hissiyatı da var oyunlarda, çok keyifli o açıdan. Annemle oynamayı en sevdiğimiz türdür bu match-3 oyunlar. Candy Crush gibi telefon versiyonlarında genelde hamle sınırı varken bunlarda süre sınırı olması oyunu keyifli kılıyor.

7 wonders severse biraz daha zor olan cradle of rome, cradle of persia gibi oyunlara bakabilir.
  • nundu  (21.07.20 22:32:38) 
herkese çok teşekkür ederim, hem güzel öneriler geldi hem de çağrışımla hatırladığım eski oyunlar oldu.


  • malaika  (22.07.20 00:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.