[]

İş Yerinde Önemli Bir Hata Yaptım

Selamlar.

Yöneticim aracılığıyla başka ekipten birileri bir iş talep ettiler. Bu ekip beni süre konusunda sıkıştırdığı için hızlı çalışıp basit bir konuyu gözden kaçırdığım için hata yaptım. Bu hatam sebebiyle yanlış bir sonuç elde ettim ve benden işi talep eden kişiyi de yanlış yönlendirdim (henüz bulgulara dayanarak hiçbir şey yapmadı).

Tabii, elde ettiğim bulgu pek beklendiği gibi olmadığı için hemen sonraki adımları planladık ve birkaç farklı şeyi daha araştırmam gerek. Ama şimdi anladım ki bunlara gerek yok, çünkü gözden kaçırdığım şeyi düzeltince sonuçlar beklendiği gibi çıkıyor.

Şimdi önümde iki seçenek var.

1) Feci bir prestij kaybı yaşayarak yaptığım hatayı itiraf edebilirim. Netice olarak bu ekip bir daha bu tarz işler için bana ulaşmak istemeyebilir. Kariyer gelişimi açısından bu işlere dahil olmak önemli benim için.
2) Bu yeni karar kıldığımız bir sürü işi tamamlayıp istenen sonuca oradan ulaşabilirim. Ancak o zaman da ilk bulgularımla arasındaki çelişki hep bir soru işareti olarak kalacak, onu da artık istisnai bir durum olarak belirtip üstünü kapatacağım.

Sizce hangisini yapmalıyım?

 
Bu gibi durumlarda ben dogrucuyum, doğruyu itiraf et kafan rahat olsun, doğruyu söylemek her zaman karlıdır ve sizin sorumlulugu ustlenen güçlü karakterli biri olduğunuzu gösterir


  • yarey  (21.07.20 20:00:59 ~ 20:04:01) 
1) "Henüz bulgulara dayanarak hiçbir şey yapmadı" bu çok iyi.
2) Yöneticinizden habersiz devam etmeyin. Durumu açıklayın, hatayı şöyle fark ettim böyle düzelttim, bunu diğer ekibe nasıl ileteyim böyle ya da şu şekilde yapabiliriz gibi haber verin.
3) feci bir prestij kaybı yaşamayacağınıza kalıbımı basıyorum. 6 ay sonra ne bu duyuruyu ne de bu yaptığınız hatayı hatırlayacaksınız.

4) En önemlisi:
i.pinimg.com
  • archmage mahmut  (21.07.20 20:04:31) 
archmage mahmut +1


  • in vino veritas  (21.07.20 20:12:18) 
"Tabii, elde ettiğim bulgu pek beklendiği gibi olmadığı için hemen sonraki adımları planladık ve birkaç farklı şeyi daha araştırmam gerek. Ama şimdi anladım ki bunlara gerek yok, çünkü gözden kaçırdığım şeyi düzeltince sonuçlar beklendiği gibi çıkıyor."

Sizden bir iş isteniyor, siz de ortaya bir iş çıkarıyorsunuz. Ortaya çıkan bu iş için "bulgu" ifadesini kullanmanız kafamı karıştırdı. Bir hata yaptınız çünkü. "Bulgu" ifadesi ortaya çıkan işte, bu işi talep eden kişilerce tespit edilen hataya da atıf olabilir.

Beklenene yakın bir sonuç/iş çıkmayınca "sonraki adımı planladınız". Kafalar yine karışıyor. "Sonraki adım" bir önceki adım tamamlanınca geçilen bir şey değil mi? Beklenene yakın bir sonuç/iş çıkmayınca başka bir yöntem/yol kullandınız sanıyorum.

2-"bu yeni karar kıldığınız bir sürü iş" burada bahsettiğiniz şey herhalde planladığınız sonraki adımlar. Demek ki planlanmamış, karar kılınmış aslında.

Tavsiyem 1 numara. Hatasını fark edemeyen birinin yaptığı işe kimse güvenmez. 3 numara zaten aynı şey. Yönetici hata yaptığınızı ekibe söylemenizi isteyecek.
  • IncredibleMau  (21.07.20 20:34:45) 
IncredibleMau gibi boş adamlar yazmazsa sevinirim. Tek niyetiniz rencide etmek, küçük düşürmek veya insanların içinde bulunduğu durumla alay etmek.

Hiçbir yerde bu platformdaki kadar tanımadığı insanlara nefret kusan bir topluluk görmedim.
  • depresif genc  (21.07.20 20:41:06 ~ 20:55:29) 
Sivri bir cevap verdiğimin farkındayım, yazdığım şeye kızmanıza da hak veririm. Ama niyetim asla rencide etmek, alay etmek değil. Kısa yoldan meramı anlatmak varken çözecek bir bulmaca bıraktığınız için sitem ettim.

Özelden aldığım hakaret mesajının ardına da yazabilirdim ama buradan yazayım istedim :) Yanlış anlaşıldıysam eğer kusura bakmayın.
  • IncredibleMau  (21.07.20 21:03:23) 
Su hayatta hata yaptim ama hatami anladim, arka planda aksiyon planı şöyle yaptim/hatayı düzelttim demek kadar güzel ve mantıklı olay yok.
Hata yapip hatasini soylemeyen, saklayan adamin hatası ortaya cikarsa asil sikinti orada başlar.

Bir kac kere hata yaptim, çok büyük olmasa da. Direkt anlattim, sebebini soyledim ve nasil duzeltecegimi soyledim. Bitti gitti.

Hatanizi saklamaya calismayin.
  • logisticsmanager  (21.07.20 23:29:01) 
bu tarz konularda en büyük risk yapılan hatanın siz değil yöneticiniz veya rakibiniz tarafından fark edilmesidir.

en rasyonel yol, yapılan hatayı sizin fark ettiğinizi ve çözümünün de bu olduğunu yöneticinize iletmek, diğer ekibe de yöneticiniz vasıtasıyla gitmek.
  • reanarchy  (22.07.20 09:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.