[]

Yaptığı yanlışın farkında olmayan insanı yanlıştan döndürmek ama nasıl?

Akran bir (kadın) kuzenim nişanlandı. Bu kuzenimin babası yani amcam biz bebekken vefat etmiş. Hâliyle önce kendisine sonra bize emanet birisi bu kuzen.
Söz konusu çocukla (nişanlısı) istenme öncesinde bir iki saatliğine dışarıda görüştük. Ölçtüm, biçtim, kendi çapımda çocuğu araştırdım. Hem kendi gözlemim (çocuk bildiğiniz en piç erkekten daha piç birisi) hem de hakkında edindiğim bilgiler çocuğun hiç mi hiç güven vermeyen bir tip olduğu aşikâr. Kuzenimle de bir akşam oturup enine boyuna konuştum. İleride yüksek ihtimalle olabilecek şeylerden bahsettim ama pek umursamadı ve onunla evleneceğini dile getirdi. Bu yanlışı ne olurda ileride büyük acılar yaşamadan bunun önüne geçebilirim? Unutmadan dile getireyim. Kuzen dediğime bakmayın benim için canımdan öte birisi, o sebeple "aman boşver, kendisi bilir" tarzı cevaplar vermeyin.

Kısaca ne yapmalı da bu kızı vazgeçirmeli?

 
hocam bi iki uyarı sonrası bu iş sizi aşar. daha fazlası doğru olmaz. bırakın hataları da kendisi yapsın. yoksa ileride sizi suçlar ilişkim vardı yaşatmadınız vs. ilerde sizin yanınıza üzülerek gelmez diye ummaktan başka çare yok.

edit:yoksa iş çok ciddi yerlere (küslük gibi) gidebliyor ve her iki taraf için de daha yıpratıcı süre. oluyor. iş inada da binebilir. o yüzden de bırakacağı varsa da bırakmayabilir. :( zor ama yapacak gerçekten bi şey yok. (benzer olaylara şahit olmuş birisiyim)
  • lata  (21.07.20 16:20:18 ~ 16:23:16) 
@lata hocam doğru söylüyorsunuz ama göz göre göre uçuruma doğru gidiyor. Ve çocuk hakkında öğrendiğim en hafif şey daha evvel ki sevgililerinden aldatma sebepleri yüzünden ayrılmış. Çocuk benimle dışarıda otururken bile gözü gelen geçen kadınların üzerindeydi. Kalkıp ağzına sağlam bir yumruk indirecektim ki kuzenimin üzülme ihtimali sebebiyle kendimi kontrol ettim.


  • skzr  (21.07.20 16:27:21) 
Tam da bugün yoğun olarak entry girilen bir başlık, aklıma geldi:

eksisozluk.com
  • Avoiding The Puddle  (21.07.20 16:29:55) 
Sakın adama gidip "üzersen bozuşuruz" vs deme. Haddini aşmış olursun. Çok ayıp bir hareket bence. Haklıysan da haksız olursun.

Sen yapman gerekeni bence fazladan yapmışsın. Bundan sorması seni ilgilendirmiyor. Vicdanın rahat olmalı bence.
  • saturn  (21.07.20 16:35:30) 
@avoiding the puddle hocam zaten son yaşanılan kadın cinayetlerinden ötürü iyice korkup, kuzenim için endişeleniyorum. Saç teline zarar gelsin istemiyorum, işte bu sebeple buraya soruyorum.

@jrr Tolkien hayranı hocam geceler boyu düşünüyorum ne yapsam ne etsem diye. Bir çıkış yolu bulamadım. Gidip o çocuğu dövsem bu sefer kuzenim üzülecek, konuşsam eminim ki gidip bizim kuzene beni tehdit etti diyecek.
  • skzr  (21.07.20 16:35:31) 
@saturn benim sorumu bir başkası sorsaydı eminim ki bende sizin gibi bir cevap verirdim. Ama işte o iş insanın kendisinde olduğu zaman öyle olmuyormuş hocam. Babasız büyümesini geçtim biz beraber büyüdük onunla. O sebeple ekstra üzerine titriyor insan.


  • skzr  (21.07.20 16:38:15) 
yapmanız gerekeni yapmışsınız.
gerisi sizi aşar maalesef.
duygunuzu anlıyorum ama bu konuya müdahale etmek haddinizi aşmak olur.
kendi seçmiş, kendi beğenmiş.
insanlar kendi tercihleriyle yaşıyor.
saygı duymak mecburiyetindesiniz.
bu kadar göz göre göre olduğunda bunu yapmak zor ama gerekirse o acıyı yaşayacak kuzeniniz.

bu arada tabii bilemeyiz.
belki de kocası tarafından devamlı aldatılan ama adamla evli kalıp keyfine bakan onca kadından biri olacak.
belki aldatıldığından haberdar bile olmayıp boy boy çocuk yapacak.
belki çok kötü şekilde boşanacak.
belki mutsuz bir evliliği sürdürecek yıllarca.
yani bunların hepsi bir seçenek, çok daha farklı şeyler de olabilir.

kaldı ki, bu kadar "leş" bir insansa kuzeninizin yanında da yapıyordur bir sürü şey.
ama bunları fark etmiyorsa ya da fark edip düzeltebileceğini düşünüyorsa, bunlar kuzeninizin öğrenmesi gereken konular demek ki.
yaşayacak, kendi görecek.
ya da dediğim gibi, belki görmeyecek.

vazgeçiremezsiniz.
hatta böyle davranmaya devam ederseniz daha çok direnç oluşturursunuz.

sevginizi anlıyorum ama kuzeninizin üstüne titreyecek bir konumda değilsiniz.
kedi yavrusu değil ki bu.
zaten bu tip şeyler deneyimsizlikten geliyor başa.
üstüne titremeyeceksiniz ki kendi öğrenecek bazı şeyleri.
bazı deneyimler büyük olur, bazıları küçük.
yapılacak bir şey yok.
siz yanında olun, yarın öbür gün adam bir halt yediğinde "ben demiştim" demeyin, arkasında olduğunuzu hissettirin yeter.
yapabileceğiniz en önemli şey bu zaten.
  • blatta hiberna  (21.07.20 16:44:42 ~ 16:46:22) 
dövseniz de bir şey değişmeyecek ki. ayrıca ne yapsanız vazgeçmeyecek. kafaya koymuş bi kere.

bence kuzeninizi daha fazla vazgeçirmeye çalışmayın. bu sefer ileride ufak tefek bir şey olursa sizden saklayabilir.
  • fezagezgini_4  (21.07.20 16:45:50) 
Söz konusu çocukla (nişanlısı) istenme öncesinde bir iki saatliğine dışarıda görüştük. 

Bunca zamandır görüştüğü adamla isteme öncesinde mi tanıştınız? Sonra mı aklınıza geldi bu kim diye tanımak, araştırmak. Eğer bu şekildeyse olan biten, sizin öyle hiç samimi bir ilişkiniz yok demektir. Emanet olarak gördüğünüz akrabanız, biriyle bir ilişki yaşıyor, aylarca görüşüyor, sizin aklınıza iş anca yüzük takmaya gelince kim bu diye bakmak geliyor.

Tek yapacağınız şey bu adamla oturup konuşmak olur. Bu kızı sahipsiz sanma arkasında biz varız diyebilirsiniz.
  • GoodMorningTeacher  (21.07.20 16:46:53) 
@goodmorningteacher hocam öyle değil. Kuzen ve nişanlısı benim yaşadığım şehirden farklı bir şehirde yaşıyor. Üniversite son sınıftan arkadaşlar. Ve iki ay içinde sevgili olup, evlenme teklifi vs muhabbeti oluyor. Yani çocukla tanışma fırsatımız ancak isteme gününden üç gün önce olabildi. Zaten kendi annesiyle bile o zaman tanıştırdı nişanlısını.


  • skzr  (21.07.20 16:52:06) 
@Acream hocam sanırım yukarıda yazdığımı gözden kaçırdınız.


Hocam öyle değil. Kuzen ve nişanlısı benim yaşadığım şehirden farklı bir şehirde yaşıyor. Üniversite son sınıftan arkadaşlar. Ve iki ay içinde sevgili olup, evlenme teklifi vs muhabbeti oluyor. Yani çocukla tanışma fırsatımız ancak isteme gününden üç gün önce olabildi. Zaten kendi annesiyle bile o zaman tanıştırdı nişanlısını.
  • skzr  (21.07.20 17:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.