[]

İş başvurusuna gelen cevap

Ne demek istediğini anlayan anlatabilir mi?
Kendimi tanıtan bir yazı yazarak maile cv mi ekledim.

Gelen cevap şu;
Başvurunuz için teşekkür ederim. CV’niz sadece X Üniversitesi olması ilgimizi çekti. Aşağıdaki göndermiş olduğunuz metinle yazılan metin arasındaki farkı bize yazarsanız sizlerle görüşmek isteriz.

Ne demek istediğini anlayamadımı söyledim.

Şöyle bir cevap geldi;
Ben sizin aşağıdaki yazı mizanpajınızdan bahsediyorum. Ayrıca cümle yapınızdan bahsediyorum.

(Altına benim ilk mailimi alıntılıyor.)

Arkadaşlar bi el atın şu işi çözelim ya.

 
Bir üslupsuzluk dönmüş ama gerisi flu. Alakasız bir ilana mı başvurdun, patavatsızlık mı yaptın, yazışmaları gazete dergi tasarımı gibi mizanpaj yapıp mı gönderdin çok belirsiz.


  • pass  (21.07.20 15:03:52) 
Senin mailini de alıntıla buraya? Muhtemelen yazım şeklinden hoşlanmamış


  • atom karincanin torunu  (21.07.20 15:24:31) 
cv'de yazan şeyleri özetleyip ön yazı yazmışsın, ona laf sokmuş gibi geldi :D (hani iki tane aynı şeyi neden gönderdiniz demek istemiş gibi anladım ama böyle atarlı bir cevap da çok amatörce, o yüzden bilmiyorum)

mizanpaj ne alaka? Bir tasarım veya yazarlık işi mi? Değilse ve yanlış anlamda kullandıysa sen de ona bir cevap çak geç bence :) Ha çok tasarımlı bir CV attıysan ve o sektörde alışık değillerse o garip gelmiş de olabilir.
  • nhk ni youkosu  (21.07.20 15:25:50 ~ 15:26:26) 
Ben de anlamadım çok mu gayriresmi bir mail yazınız? Atıyorum reklam metni yazarı arayan işyerlerine böyle yaratıcı,espirili falan cv ler yazılır öyle birşey mi yazdiniz? Adamlar üretim muduru arıyordur misal ama siz junior reklamcı aranıyor gibi bir dille yazmissinizdir da uygunsuz olmuştur vb.


  • old possum  (21.07.20 15:26:09) 
Gayet resmi yazdım arkadaşlar. Üslupta hiç problem yok. Ama anlayamadım.


  • adwokat  (21.07.20 15:28:20) 
Dilblgisini mi katlettin hacı ne yaptın? Ya da çok mu alakasız bir font kullandin?


  • old possum  (21.07.20 16:08:00) 
nhk ni youkosu+1
benim anladigim cv ile cover letter tarzi yazdiginiz yazi birebir ayni gibi olmus. Ona laf sokmus. Laf sokmaya tenezzul etmis o da bir seydir, 2sn'de siler gecerler normalde, maalesef isverenin g.t kalkikligi kimsede yok

  • neverletyougodown  (21.07.20 16:14:00 ~ 16:14:55) 
başvurulan pozisyon ne?


  • sensible soccer  (21.07.20 16:29:31) 
Dilbilgisinde de sıkıntı yok kesinlikle. Yazdığım yazıda cv de olmayan bilgilerimden bahsettim. Hala anlayamadım. Yine anlamadığımı söylesem nasıl bi tepki verir acaba..


  • adwokat  (21.07.20 16:57:56) 
Adam cumle yapisini ozellikle vurgulamis belli ki orada hoslanmadigi bir durum var.

Bu is olmaz bu saatten sonra, ilave aciklama yapmami gerektirecek bir durum yok, basvurumu geri cekiyorum diyerek bitirirdim ben olsam
  • pofudukayi  (21.07.20 19:53:18) 
hocam olayı çözdüm sanırım. iki şeye takılmışlar.
1) cover letter'ın ile CV'indeki bilgilerinin birebir aynısı olduğunu ve cover letter yazmanın gereksiz ve zaman kaybı olduğunu düşünüyorlar.
2) çok fazla devrik cümle kullanmandan ve de anlam düşüklüklerinden dem vurmuşlar.

yine de böyle bir cevap vermeleri çok amatörce. bas geç +1
  • makarnavodka  (21.07.20 20:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.