[]

Sizce bu normal mi?

Tam olarak kaç sene bilmiyorum ama hadi atayım 10 sene olsun. Alt komşumuzu 10 senedir tanıyorum(komşu olmadan önce de tanıyordum) Bu komşumuzun çok tatlı 2 tane çocuğu var. Komşumuzun kendisini de severim. İyi insandır. Yaşlarından emin değilim ama biri galiba okul çağına gelmiştir, diğeri de daha 2-3 yaşında filandır herhalde(Belki de daha büyüklerdir)

Size abartmıyorum bu çocukları 10 sene içinde dışarıda 3-4 kere bile görmemişimdir. 3-4 bile yoktur belki. Abartmıyorum. Neden sokağa çıkıp oynamazlar(site içi vs) bilemem artık. Oturup bunu düşünmüyorum senelerdir :D ama aklıma geldi yazayım geldim. Şimdi diyeceksiniz ki ''Sana ne?'' Ya tamam bir şey dediğim yok zaten ama birazcık garip geliyor durum bana. Sizce bu durum normal mi? Çocuklar evde büyüyor resmen.

Ortam kötü diye belirtebilirsiniz belki ama bu kadarı da abartı geliyor.

 
Bu devrin normali bu. Yeni nesil sokakta büyümüyor. Sokak görmüyor. Mahalle arkadaşı, arkadaşlarla bir şey oynamak, kavga etmek falan ne haberleri yok. Geçen gün bizim sitede iki tane eşşşşşşşşek kadar adam 9-10 yaşında iki çocuğun kendi içindeki gereksiz anlaşmazlığı yüzünden birbirine girdi. Polis falan çağıracaklardı.

Ben çocukken bir kere komşumuzun oğlundan dayak yemiştim. Eve ağlayarak gittim. Annem de beni aldı beraber komşuya gittik. Başka komşular da var. Senin oğlan benimkini yine dövmüş yeter artık dedi. Beni döven çocuğun annesi benim anneme "Al çocuğum orda ne yapıyorsan yap dövüyor musun kafasını mı kırıyorsun sen bilirsin. Sen de ağlama vıyvıy siktir ol git." dedi. Sonra annem oturdu çay içmeye. Ben de siktir oldum gittim oynamaya devam ettim.

Şimdi polis falan çağırıyorlar. Beyaz yakalıların hem çekinceleri hem ılıklıkları çocuk yetiştirme eğilimlerini değiştirmiş. Biz bisikletle şehri gezerdik. Şimdi yok böyle bir şey.
  • pass  (21.07.20 15:10:50) 
bu yeni bir sey degil cocuklar artik evde buyuyor. Ben sansli nesildenim, gazoz kapagi, taso, misket, mahalle maci yaparak buyudum. Muzun, magnumun pahali oldugu yillar. Teknolojinin de gelismesi ile simdiki cocuklar, tablet, youtube ile buyuyorlar. Varlikli kesim gene yuzme kursu, basketbol kursuna faaln yolluyor gerci o bizim zamanimizda da vardi, varlikli kesim sokaktan uzak tutardi cocugunu. Bir taraftan da sehirde oynayacak zaman gecirecek bos arsa falan da kalmadi, her taraf insaat bina, her taraf araba, parklar desen az sehirlerin yeni normali bu cocuklar evde buyuyecek artik


  • neverletyougodown  (21.07.20 15:33:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.