[]

Bıktım bu karın ağrısından

Felçli gibi yatıyorum. Nefes bile alamıyorum. Telefonu elimde tutacak dermanım yok kollarım tutmuyor. Nefret ediyorum her ay bir iki bazen üç günümün bu şekilde geçmesinden. Ağrı kesici içince geçiyordu ama bu sefer o da işe yaramadı niyeyse. Hiç ilaç içmiyorum normalde hiç sevmem, ama bunun için ayda 1 sefer parol içiyorum. Jinekolog “hiçbir şeyin yok bazı insanların böyle olabiliyor işte”den fazlasını söyleyemiyor.
Yeter artık biraz bu konuya yoğunlaşsın düzgünce çalışsınlar ve kurtulalım istiyorum!
Soru diye açtım ama tek amacım içimi dökmekti, teşekkürler.


 
parol en hafif ağrı kesici. daha güçlü bi şey denemelisin bence.


  • elorelia  (21.07.20 13:58:09) 
çok geçmiş olsun. evet pek çözümü yok maalesef ama spiral taktırmanın etkisi olduğunu okumuştum. tabii iyice araştırmak lazım. bence yapabiliyorsanız biraz uyumaya çalışın. ayaklarınızı sıcak tutun.


  • matilda  (21.07.20 13:59:12) 
Başka doktorlara gidin, sizi dinleyen bir doktor bulun.

Endometriosis olabilir, çok ağrı yapıyor ve doktorlar ağrıyı ciddiye almayıp "olur öyle" dediği için teşhisi çok gecikebiliyor.

Ayrıca, zaman zaman regl ağrısı yüzünden acile kaldırılıp damardan ağrı kesici alan biri olarak söylüyorum, bünyenizi alt üst etmeyen bir doğum kontrol hapı bulup kullanmak (tabii ki doktor kontrolünde) inanılmaz iyi geliyor.

Edit: Parolla beraber Türk kahvesi ya da filtre kahve gibi kafein oranı yüksek kahveler için, iyi gelir.
  • kobuzchu kiz  (21.07.20 14:05:15 ~ 14:05:50) 
Hiç haddime değil ancak magnezyum eksikliği ile bağlantısı olduğunu okumuştum


  • le jeune turc  (21.07.20 14:29:18) 
Hocam benim de çok ağrılı geçiyor. Size tavsiyem başlamadan birkaç gün önce "majezik, apranax" tarzı bi ilaç kullanmanız. bu ilaçlar regl döneminde ağrıya neden olan maddelerin salgısını azaltmayı sağlıyor. Yalnız mideniz rahatsızsa öncesinde mide koruyucu kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun.


  • esmeralda villalobos  (21.07.20 14:44:56) 
aynı durumu yaşayıp her ay bir iki günü iptal olan biri olarak sadece yalnız değilsin demek istiyorum.

öyle de illet bir murphy çalışıyor ki geçen yaz cos'ta bembeyaz kum masmavi deniz ikilisinde bilin bakalım neye denk geldi ve ben ne yapıyordum?
''hiçbir şeyin yok bazı insanların böyle olabiliyor işte'' cümlesi de birebir bana söylendi.
  • tuborg yesili  (21.07.20 15:16:10) 
Çok iyi anlayabiliyorum :( eskiden az serum yemedim bu illet yüzünden. Halen ilk iki gün ağrılı geçer ama biraz daha normale döndüm. Başka bir doktora daha görünün derim, dismenore olabilir. Paroldan ziyade Majezik + sıcak su torbasına yapışık yaşamak büyük kurtarıcı. Suya atılan magnezyum tabletleri var, tadı iğrenç bence ama reglden önce içerseniz rahatlatır. Doktor önermişti bana.


  • kostüm çok güzel prenses misiniz  (21.07.20 16:03:27) 
Rahmin farklı konumlanması sebebiyle de ağrı olabiliyor. Sağlıklı bir kadında normalde ağrı olmaması gerekiyormuş ama jinekologlar "bazılarında oluyo öyle" diyerek geçiştiriyo.

Ağrılı adet için masaj teknikleri var. Bilen biri yapmalı tabii. Instagram'da "kirkkilit" diye bir hesap var, daha ayrıntılı bilgiye oradan bakabilirsiniz. (Ben yaptırmadım, sadece meraklı olduğum bir konu.)
  • inawen  (22.07.20 10:33:32) 
majeziki ağrı başlayınca değil bir-iki gün öncesinden kullanmaya başlarsan daha az sıkıntı yaşarsın.


  • orpheus  (22.07.20 14:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.