[]

kedi/köpek sahiplenmece

Öncelikle selamlar,

15 aylık bir kızım var(insan yavrusu) :) ve hayvanları çok seviyor. hayvan sevgisiyle büyüsün, ona arkadaşlık yapsın diye evimize bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyoruz.

kedilerden ziyade köpekleri daha yakın hissediyorum kendime. ayrıca müthiş bir hayvan sever olan ve bu konuda çok tecrübeli annem de bizimle kalıyor kızımızla ilgilenmek için. annem de çok istiyor evimize bir üye daha almayı.

fakat kafamda bazı sorular var,

evinde hem çocuğu hem de evcil hayvanı olanlardan fikir istiyorum. özellikle olumsuz yanları olmak üzere, evde hem çocuk hem de evcil hayvan olmasının avantaj ve dezavantajları nelerdir? sizin fikirleriniz, tecrübeleriniz çok önemli bizim için. kedi ve/veya köpek için ayrı ayrı tecrübelerinizi yazarsanız harika olur.

ayrıca petshop'tan satın almak istemiyorum. eğer çevremden kimsede bulamazsam, barınakları araştırmayı düşünüyorum.

son olarak, köpek konusunda da golden çok uysal, sevimli ve arkadaş canlısı geliyor. daha önce terrier bakmıştık, çocuktuk o zaman. evimiz kocaman bahçeliydi, hiç sıkıntı yaşamamıştık. tabi sonra bir trafik kazasında kaybetmiştik malesef. şimdiki evimiz de apartman dairesi.

teşekkürler herkese

 
3 kedi 1 köpeğimiz var. Köpek yeni 4 aylık Golden. Kedi ne kadar kolay geliyorsa köpek o kadar zor. Biz birazda kedilerimiz dolayısıyla zorlandık/zorlanıyoruz, kedileri kovalıyor rahatsızlık veriyor sıpa çünkü. Sadece köpek olacaksa daha rahat olabilir.

Ancak kesinlikle inanılmaz vakit alan uğraştıran bir süreç. Yavru almayacaksanız ki bize de önermişlerdi yetişkin alın diye dinlememiştik, kedilerimiz alışamaz diye düşünerek. Ancak hata etmişiz, yetişkin köpekler çok daha uysal oluyorlar. Yavru köpek çok hareketli oluyor ve alışma/tuvalet süreci çok yıpratabiliyor. Sevimli gelmelerine de bakmayın, dünyanın en hızlı büyüyen canlısı köpek olabilir. Hiçbirşey anlamadan inanılmaz bir hızda büyüyor. 2 ay yavruluk halini sevmek için cazip geliyorsa hiç düşünmeyin yavrudan ziyade yetişkine yönelin.

Köpeklerin iletişimi birazdaha interaktif olduğu için cazip geliyor olabilir çocuk için ama hayvanın her türlüsünün iyi geldiğine inanıyorum.

Golden yetişkin olana kadar pek uysal değil gördüğüm ve duyduğum kadarıyla 1-2 yaşına gelmiş köpekler azıcık ilgiyle çok uysal oluyorlar gördüğüm. Çevremizde 8 aylık 1-2 yaşında agresif bilinen cane corso, newfoundland, danua cinsi iri köpekler bile inanılmaz uysallar. Bizim sıpa üzerlerine atlıyor gık demiyorlar. Dolayısıyla yavru alacaksanız sokakta etrafta gördüğünüz gibi sürekli gülen uysal birşey beklemeyin, zamanla alışıyor ve duruluyorlar. Apartmanda biraz daha sıkılabilir ama sabah akşam biraz enerjisini atmanız lazım. Biz sabah 6 da kalkıp tuvaletini yaptırıp sonra hazırlanıp işe gidiyoruz. Akşam yine eve gelince 1 saat çıkarıyoruz, son olarakda yatmadan 11 gibi çıkarıyoruz. Uzunca bir süre dışarıya tuvaleti alıştırsanız bile özellikle çişi tutamadığı için gece sabaha kadar pedine yada parkeye yapıyor. Köpekle ilgilenmeniz, eğitmeniz, ihtiyaçlarıyla haşır neşir olmanız lazım. Goldenlar büyüyünce de cüsselerinin farkında değiller, şuanda 12 kg olan sıpamız koşup pat diye kanepede üstünüze atlayabiliyor. 40 kg olunca da bunu yapıyorlarmış, öğretip bu huydan vazgeçirmezseniz.

Özetle köpek sizi uğraştırır, vakit ayırıp ilgilenirseniz eğitirseniz güzel ama yoksa inanın çok yoruyor. Bunu yıllardır kedi bakan biri olarak söylüyorum.

Kediye gelince mamasını suyunu verin, arada o size kendini sevdirir. Çocuklarlada anlaşıyorlar. Ben olsam yeni de çocuk varken kedi alırdım :). Kedinin zor yada olumsuz bir tarafı pek yok bence.

Tek olabilecek şey perdelere biraz dadanabilir, koltukların kumaşı tırtıklı ise tırmalayabilir (bu köpek içinde biraz geçerli, oda ısırabiliyor) bazı kediler çiçeklere dadanabiliyor, bizimkiler oralı olmadı. Köpeğimiz 6 yıllık çiçekleri komple parçaladı. Tırmalama tahtası alır, kaliteli mama ile beslerseniz sorun yaşamazsınız gibi.
  • FAtE  (21.07.20 13:36:38) 
biz de 6 yas ve 8 yasla apt dairesindeyiz. önce köpek almak vardı aklımda, arkadaşım tatile çıktığında misafir ettik 1 hafta, jack russel. kızları hareketliliğini ve çok sevgi arsızı olmasından hoşlanmadılar. sabah akşam tuvalet konusu ise benim için tam bir işkenceydi.
kedi sahiplendik bir evden 2 yaşında dişi. yaklasık 2,5 senedir bizde. çok sevdiren bir hayvan değil , kucağa falan pek gelmiyor o yüzden onu da çok çok sevemediler ama sıfır bakım sorunu ile beni aşırı memnun ediyor. bu arada hiç tırnaklama huyu yok, ısırması yok bu sebeple çok içim rahat. evde bir kedi olması da genel olarak bizi memnun ediyor. yani iyi huylu bir kedi tavsiye edebilirim köpek yerine

  • delidiyorum  (21.07.20 16:45:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.