[]

Kredi kartı aidatını iade ettiler, ama neden?

Denizbank maaş müşterisi olduğum için aidatsız kredi kartı çıkartmıştım, sonra iş değiştirdim ama kartı kullanmaya devam ettim, 150 lira aidat yansıdı. Ben de enpara kredi kartına başvurdum ve Denizbank kartındaki tüm borçları ödeyip kapatmak için müşteri hizmetlerini aradım.

İlk teklif, 3 ay 100'er tl harcama sözünüze aidatı iade edelim, 1 yıl da aidat almayalım oldu. Hayır kapatmak istiyorum önemli değil aidat kalsın sizde falan dedim. Sonra harcama sözüne de gerek yok dediler. Aidatı iade edelim, 1 yıl aidat almayalım, kapatmayın, bu sürede değerlendirin yine kapattırabilirsiniz dediler. Dedim ben 150 lirayı alıp harcarım ama sizin kartınızdan başka harcama yapmayı düşünmüyorum, sizin bundan çıkarınız ne olacak? Müşterimiz olarak kalmanız yeterli falan dediler.

Şimdi ben aidatı gözden çıkarmıştım. Boşu boşuna 150 lira verdiler bana, 2 ay sonra tekrar kapatabilirim. Bankanın çıkarı ne bu durumda? Dayanamayıp tekrar kullanma olasılığıma 150 lira mı verdiler?

 
Evet seni tutundurmayı planlıyorlar.


  • lcha  (21.07.20 12:12:10) 
senin olan 150 lirayı sana boşu boşuna mı verdiler diye düşünüyorsun? Sağlam kafa..

Bankanın tek çıkarı müşteri sayısının eksilmemesi. Dayanabilmen ya da dayanamamn çok planlanan bir durum değildir.
  • foolrules  (21.07.20 12:28:30) 
@foolrules hiç harcama yapmayacağını açıkça söyleyen müşteri ne kazandırıyor işte onu soruyorum. müşteri sayısına göre bir şeyler elde ediyorlar belli ki.


  • signore  (21.07.20 12:35:26) 
“Ya tutarsa” dediler.. baktılar, gidecen hemen geri vites yaptılar.


  • silah taciri  (21.07.20 12:39:00) 
o para zaten senindi aslına bakarsan. yarın öbürgün paraya sıkışırsan o kart aklına gelecek harcama yapacaksın. oradan geri alırlar zaten.


  • ayin yazari  (21.07.20 13:01:34) 
bunun bankalardaki ismi geri kazanım(retention)dır. Sen banka için bugüne kadar karlı bir müşteriymişsin. karlı olmasan böyle bir iade yapmazlardı.

sen sana teklif olarak iade sunduklarında hayır bu kartı kapatın deseydin yine kartın kapatılırdı. sen kapatın dememişsin 150tl iade olunca kapatma fikrinden yumuşamıssın ve kartın açık kalmış. kartının açık kalması sonucu bu başarılı bir geri kazanım olmuş. telefonda görüştüğün mt(müşteri temsilcisi) belli bir kuruş miktar prim alacak.

sonuç olarak kartın açık kalmış. senin bu kartı ileride kullanmayacağının garantisi yok. bir gün ihtiyacın olabilir, banka hakkındaki fikirlerin yumuşayabilir. tekrar kullanabilirsin. kullanmazsan, bir daha aidat yansıdığında karlı bir müşteri olma profilinden çıkarsan, zaten bir daha iade etmezler aidatını.
  • NightBringer  (21.07.20 13:19:05) 
abi o işler öyle değil, banka için senin kişi olarak önemin sivrisinek kadar, ancak sen ve senin gibi diğer insanlar ile birlikte sayısal bir değer haline geliyorsun.

bankacılıktan anlamam, bankalar ile kurumlar arasındaki anlaşmaları da bilmem dolayısı ile vereceğim örnek gerçeği yansıtmayabilir ancak size yön verebilir;

kartınız master kart olsun, siz bankanın master kart kullanıcıları içerisindesiniz, sayınız milyonlar ediyor, kullanın yada kullanmayın master kart gözünde siz bir küme oluşturuyorsunuz, bu bankanın master kart ile yaptığı anlaşmalarda kullanabileceği bir koz oluyor sadece master kart değil benzeri başka kurumlar içinde bir koz olarak kullanılıyorsunuz. örneğin banka X firmasına gidip benim Y adet Z marka/model kart kullanıcım var, bunlar için bir indirim bişi ayarla bende sana tanıtım kampanyasında yardımcı olayım, senin sürümün artsın bende bankamı müşteri gözünde cazip hale getireyim diyor.

bankanın hisse fiyatları içinde aynı şey geçerli, şu kadar kullanıcı bu kadar işlem şu kadar hacim, bu kadar kar diyor, yönetim kuruluna, bddk'ya karşı pazarlıkta vb. diğer işlerde kullanılıyorsunuz. sen birey olarak hiç bir şey ifade etmiyorsun evet ama bir küme içerisinde o kümenin değerine ulaşıyorsun.

edit: aklıma geldi mesela sen hesabını kapatmayarak bankanın marka imajına da katkıda bulunuyorsun, banka diyor ki benim X senelik Y sayıda müşterim var, bende hesap açan müşteriler hesaplarını kapatmıyorlar, müşteri sadakatim yüksek dolayısı ile marka değerimde yüksek. oysa hesabını kapatsan sen bankayı kullanmaktan vazgeçen bir müşteri olacaksın, dolayısı ile sadakat düşecek, marka ve hisse değeri düşecek daha zor finansman bulacak vs. vs.
  • selam  (21.07.20 13:21:09 ~ 13:28:01) 
Denizbank 3 ay yüz lira harca falan gibi gudik işlemlerle iade ediyor hemen. Ben de aidatı gözlem çıkarmıştım ama 4 senedir hem geri verdiler, hem de iyi kampanyaları oluyor. Oldukça faydalandım. Yoğun kullanılan bir banka olmadığı için mevcut müşteriy8 elde tutmak istiyorlar diye düşünüyorum.


  • baal  (21.07.20 14:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.