[]

intermittent fasting ve spor

16 saat açlık olayına başladım. Yemek sadece 10.00- 18.00 arası. Fakat sabahları kalktığımda spor yapıyorum. Acaba bu yanlış mı? Malum saatlerce aç kalıyorsun. Sporu öğlen ya da akşam saatlerinde mi yapmalıyım?




 
eger kendinizi iyi hissediyorsaniz yapin. basiniz donuyorsa yapmayin.


  • cairo  (21.07.20 10:32:39) 
kişiden kişiye değişmekle beraber, 16-8 IF yapanların çoğu açlık döneminin sonuna doğru aç olarak (burada açlık başlangıcından 14-15.saatler sonrası) yapmalarını daha etkili bulmaktalar. Tabi yapılan antranmanın şiddeti başta olmak üzere çeşitli faktörler burada etkilidir. Ben genelde 24 saatlik daha uzun IF tercih ettiğim için 22-23. saatlerde yaptığım antrenmanları daha etkili buluyor ve daha iyi çıkarabiliyorum aynı şekilde. Yeterli su ve kaliteli uyku aldığınız varsayımı altında dediğim şekilde aç şekilde deneme yapın, baktın olmuyor ilk öğünden minimum 2 saat sonra ya da 8 saatlik yeme döneminin sonlarına doğru çok tok olmayacak şekilde deneme yapabilirsin. 8 saatlik yeme sürecinde kaç öğün ve kalori aldığın bunları nasıl bölüştürdüğün falan da önemli ayrıca.


  • candanag  (21.07.20 11:22:25) 
Sabah kalktığınızda oruç sonrası glikojen depoları boşalmış olduğundan dolayı yapılan spor yağ yakımı için daha iyi olacaktır.


  • synthetic a priori  (21.07.20 13:04:38) 
Aç karnına spor yapmak sadece bir şey yemeden spor yaptığın anlamına gelir fakat normalde kas hücrelerindeki glikojen, yani senin spor yaparken kullanacağın enerji depoları dolu olur, onlar o anda yediğin yemeklerden değil bir gün öncesinde yediğin yemeklerle dolar zira, karbonhidratın kaslarda sentezlenmesi 24-48 saat süren bir süreçtir, yani sen bir şey yesen de yemesen de, kasların zaten rezerv enerjiyle dolu olur, bunlar da sadece kas aktivasyonu sırasında kullanılır, yani gece bir şey yemediğinde kas glikojenleri boşalmaz, kas glikojenlerinde karaciğerin aksine glukoz-6-fosfataz enzimi bulunmadığı için kas içindeki rezerv enerji kas dışına çıkmaz, ancak fiziksel aktivitelerde kullanılır, o neden bir şey yiyip yemediğin çok önemli değil, burada belirleyici unsur kişinin alışkanlıkları, konuyla bağlantılı sağlık geçmişi ve kendini hangi şekilde iyi hissedip hissetmediğidir. Genel anlamda aç karnına spor yapmanın bir zararı olmaz ama bazı insanlar bir şey yemeden spor yaptıklarında kendilerini iyi hissetmezler, bazıları da daha iyi hissederler. Senin herhangi bir sağlık problemin yoka ve bu şekilde kendini iyi hissediyorsan bu şekilde yaparsın, ha baktın sana yaramıyor, yapmazsın. Belirleyici unsur bu.


  • angelus  (21.07.20 13:23:27) 
Herkese teşekkürler. @angelus tam bir beslenme gurususun


  • cosmicgadin  (21.07.20 16:30:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.