[]

Nasıl satıcam evi

Merhaba, bu hafta ev satışı yapılacak. Alıcı bir kısmını kredi ile ödeyecekmis. Süreç değişmiş galiba, gerçi eskisini de bilmiyorum da. Tapuda hangi aşamalardan sonra imza atmalıyım?
Mesela tapuda alıcı nakit kısmı havale yaptıktan sonra mı imzalıycam ama kredili kısmı ne zaman, nasıl alıcam o zaman? Ya vermezse?
Çok teşekkür ederim.


 
nakit-kredi-borç sizi ilgilendirmiyor.
paranın tamamı hesabınıza geçtiğinde imzalayın.
Nakit ödeme almak yerine hepsini bankadan göndermesini isteyin, taşımakla uğraşmayın.
  • angelofdeath  (21.07.20 08:54:53) 
Kredili kısım banka tarafından tapu işleminden sonra hesabınıza geçecek şekilde blokeli olacak. Size bunun evraklarını gösterdikten sonra banka ile de irtibat kurabilirsiniz. Adam nakit kısmı gönderecek bloke parayı da gördükten sonra tapu işlemini yapabilirsiniz.


  • allah yazdiysa bozsun  (21.07.20 08:56:14) 
Degismedi ise zaten bankanin avukati da o sirada tapu dairesinde olacak. Tapu memuru zaten size soracak parayi aldiniz mi diye teyit edecek. Siz de banka hesabiniza bakacaksaniz, para geldikten sonra imza atacaksiniz. Evi sattiginiz kisi ile paranin geldigi (kredi olmayan ) hesap sahibinjn ayni olmasina dikkat edin.


  • oscar  (21.07.20 08:56:29) 
Peki nakiti aldım, blokeli kredi evrağına baktım, imzaladım. Bu kredili kısım ne şekilde ulaşacak bana?


  • i-pek  (21.07.20 09:02:34) 
tapudan sonra beraber bankaya gideceksiniz.


  • prezarlatif  (21.07.20 09:15:48) 
Ben bir kısım kredi bir kısım nakit şeklinde aldım evi. Nakiti verdim kredi kısmı ise tapu onayı bankaya gittiği anda karşı tarafa aktarıldı. belki 30 dk sonra aktarıldı falan yani karşı taraf imzayı atmak istemeyebilir ama banka bu yani.. kredi çoktan çıkmış olunca zaten hesabınızda kredi miktarı bile gözüküyor yatmış gibi.. bunu evi alan adam banka ile hızlıca görüşerek aktarılması yönünde işlemi de hızlandırabilir.


  • denizmaniaherif  (21.07.20 09:34:26) 
Tapudan sonra beraber bankaya gidip krediyi çözme işlemi kalkmış artık, tapu ve bankalar iletişim halindelermiş.

Yeni sistemde tapu satışından sonra banka krediyi satıcının hesabına geçiriyormuş.

Kredi harici olan kısmı nakit ya da banka havalesi olarak almadan imza atmayın.
  • John Bloor  (21.07.20 09:34:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.