[]

vg, iki gün dinlenmek

haftada 3 kere aynı kas grubunu çalıştırmaya çalışıyorum optimum bütüme için fakat en son cuma full body çalıştım, araya 2 gün koydum, bugün tekrar çalıştığımda özellikle kol kaslarımın tam dinlenmemiş olduğunu fark ettim. bu hep oluyor aslında.

örneğin, 5 gün dinlensem 15*3 barfiks yapabilecekken bugün 14-12-10 şeklinde çıktı setler.

ne yapmalı. haftada 3 çalışmayayım mı?

 
Hep aynı tekrar aralığında çalışma. Bazı günler tekrar, bazı günler ağırlık fazla olsun. Amaç kastan çok kuvvet ise de toplam hacmi düşürüp ağırlıkları artırmaya çalış toparlanamıyorsan.


  • arnold schwarzeneger  (20.07.20 16:41:57) 
2 gün dinlenmeden anladığımız 2 gün antrenman yapmamak şeklinde olmamalı, sen ne kadar ağır çalışırsan çalış kaslar 2 günde her şekilde dinlenir, önemli olan o süreçte kaslara ihtiyacı olan proteini karbonhidratı verip vermediğin, kasların protein sentezi 48 saat devam eder mesela, o süreçte eksik protein alıyorsan sen recovery olamayacaksın demektir, bu da senin "yeterli dinlenemedim mi acaba" şeklinde düşünmene neden olur, halbuki dinlenmeye dinleniyorsundur da recovery olamıyorsundur, problemler genelde bu nedenle ortaya çıkıyor. Mesela mevcut protein karb. alımını bi artırıp takip et durumunu, bi değişiklik olup olmadığını izleyebilirsin bu şekilde. Bu işte metabolizmaya ihtiyacı olan enerjiyi vermek fiziki dinlenmeden çok daha önemli.


  • angelus  (20.07.20 16:58:55) 
@angelus günlük vücut ağırlığı*1.6g protein alıyorum. yeterli karbo da alıyorum. antreman öncesi kafein de alıyorum. vücut tırt herhalde.


  • kamile necaset  (20.07.20 17:06:52) 
Tırt değildir neden tırt olsun, dediğim gibi bu iş biraz deneme yanılma çizgisinde gidiyor, ihtiyaç duyulan miktarlar değişiyor, buna etki eden birçok parametre var deneye yanıla bulacaksın. Misal kendini kötü hissettiğin bir antrenman gününde 2 gram protein al bi 100 gram fazla karb. al, yani diyette değilsen amacın yağ yakmak değilse ye gitsin çalışırken onu kullanacaksın, fullbody komple sinir sistemini etkiliyor, sinir sisteminin yakıtı karbonhidrat, bunlar yeterli gelmediğinde kendini kötü hissedebilirsin, oranları değiştire değiştire doğru miktarı bulursun.


  • angelus  (20.07.20 17:12:12 ~ 17:15:44) 
Güzel kardeşim ısınma-soğuma ve esneme kısımlarını daha dikkatli yap. Antrenman sonrası mutlaka esneme hareketlerini yap ve hızlıca değil, özenerek.


  • derleme  (20.07.20 19:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.