[]

alt kata benim daireden su gidiyormuş kiracıyı ilgilendirir mi

s.b.
benim mutfaktan alt katın mutfağına ve bi odanın tavanına baya su gitmiş, boyalar kalkmış tavan dökülmüş, adamın yeni yaptırdığı mutfak dolapları p*ç olmuş gibi bir durum var, ben kiracıyım evde, mutfağın hiç bir noktasına elimi sürmeden(tadilat anlamında) çıktığım günden beri bulaşık yıkama dışında su akıtmıyorum nerdeyse. alt kattaki dolaplarına baya para verdiğini söyleyip duruyor, bunun bana saplanma ihtimali nedir? görünürde benim dairemde hiç bir şey yok her köşesine baktım mutfağın hiç bir yerde ıslaklık yok ama adamın tavan şıp şıp damlıyor. sorumluluk tamamen ev sahibinindir diyin de içim rahatlasın.



 
bence doğrudan ev sahibi ile muhattap olmalı. ama tabi çok uzun süredir oturuyor falansanız değişebilir.


  • reanarchy  (20.07.20 16:00:21 ~ 16:00:35) 
9 aylık kiracıyım daha


  • nahtoderfahrung  (20.07.20 16:02:13) 
Senlik bir durum yok. Ev sahipleri arasında olacak işler.


  • pass  (20.07.20 16:03:37) 
Tesisattan kaynaklanan problemi sizin bilmeniz veya engellemeniz olanaksız. Daha önceden akıtması ile ilgili bir şikayette bulunulmuş ve ev sahibi tesisatı değiştirmemiş ise sorun olabilir, ama bu yine de kiracının problemi değildir. kullanımdan kaynaklanan bir sorun değil neticede, ev sahibinin ilgilenmesi gerekir. ( keza tesisat boruların kaç yıllık eski olduğunu, değişmesi gerektiğini vb. ev sahibi bilmeli ve takibini yapmalı.)


  • kucukne  (20.07.20 16:05:17) 
Önce bu zarar olarak seni bağlamaz,ev sahibini bağlar.

Senin evde hiç sorun olmayabilir.senin su giderinde veya suyun geldiği tesisatında bir sızıntı vardır,o da duvardan yürüyüp al katı vuruyordur.ancak bu sızıntının kaynağını belirlemek lazım.toplu konut türü bir sitedeyim bizim eve gelen su 3 kat yukarıdan gelmişti.blokların arasından yürüyüp bizim evde patlamış,aradaki 2 katta sorun yok.bir tesisatçının gelip olayın kaynağını belirleyip sızıntıyı gidermesi gerekiyor.ger kalan zarar oluşumu varsa senin ev sahibiyle konuşup hallederler.
  • duptıs  (20.07.20 16:18:26) 
sen tadilat yapmadıysan seni ilgilendirmez.


  • co2s2  (20.07.20 16:28:00) 
sorumluluk tamamen ev sahibinindir


  • elestirman  (20.07.20 17:05:38) 
sorumluluk belki yönetici de olabilir. belki binanın borusundan kaçırıyor olabilir. ona da bakın.


  • sizofren06  (20.07.20 17:32:18) 
su kullanmadığınız durumlarda dahi aşağıya şıp şıp damlıyor ise sizin temiz su tesisatınızda (atık su giderinizde değilde suyun geldiği boruda) bir problem var demektir, sizi bağlamaz.

Alt komşunuzun daha fazla zarar görmesini engellemek adına, kişisel kullanımınız için bir miktar su alıp (kovaya bidona, şişeye vs) su saatindeki vanadan suyunuzu kapatın, ardından muslukları açıp borulardaki suyun tahliye olmasını sağlayın (tuvaletteki taharet musluğu bu iş için en iyisidir), yarın akşam iş çıkışı komşunuza bir uğrayın ve hala suyun damlayıp damlamadığını öğrenin. hala eğer damlıyor ise saatten öncesinde sorun var (apartmanın ortak malı), damlamıyor ise saatten sonrasında sorun var, (ev sahibinin malı)

Ev sahibiniz ile konuşmanız gerekiyor. ev sahibi en fazla size usta çağır yaptır masrafı kiradan düşün der, siz usta bulmak, başında durmak vs. ile uğraşırsınız.
  • selam  (20.07.20 17:56:14 ~ 18:01:35) 
Ev sahibini arayın ilgilensin tabi siz de komşunuzla kötü olmayın. Dengeyi sağlayıp işi çözün. Bunun için su kaçağı tespiti yapan firmalar var özel aletlerle hemen tespit edip kırıyorlar.


  • iddaaci  (20.07.20 18:03:06) 
Tesisat ile ilgili bir problem ise; sorumluluk senin değil, ev sahibinin. Bu arada dedikleri gibi sizin evden bile olmayabilir.


  • cursor  (20.07.20 18:20:33) 
Tabi şunu da yazmak lazım. Sorun sizin evden ise, mutfağınızın kırılıp dökülmesine hazır olun. Sizin evdeki patlak boruyu bulup tamir etmeleri gerekiyor, eğer kallavi bir tesisat değişimine karar verilirse mutfağınız tamamiyle inşaata dönebilir.


  • cursor  (20.07.20 18:25:01) 
selam tesisatçılar geldi steteskop gibi bişeyle dinleye dinleye buldular boruyu benim mutfağın yanındaki odayı kırıp düzelttiler. şimdi parkeci bulup parkeleri yerine koydurmam lazım. ev sahibim ırakta asker olduğu için kendisine ulaşmak biraz zor oluyor yaptırıp kiradan düşerim.


  • nahtoderfahrung  (20.07.20 18:41:44) 
Çok güzel çözüm bulmuşsunuz. Ayrıca sonuç yazdığınız için kendi payıma teşekkür ederim.

Silinmeye karşı cevap: Kırılıp yapılır. Özel makinelerle kaçağı bulurlar.
  • iddaaci  (21.07.20 13:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.