[]

Uçakta ikram vermemek fırsatçılık değil mi?

Her şey serbest, ikram verince korona bulaşacakmış.
Bak sen.
Bu korona millete iyi bahane oldu ha.
İşlerine yarayan ne varsa "ama koronaaa :("

Kardeşim tatile gitti geçen Antalya'ya.
Servis otobüslerini kaldırmışlar, bir kişi özel shuttle 180 TL.

Ama koronaaaa :(

 
Valla haklısın.

Pegasus parayla satmaya devam ederken corona yok THY dağıtırken var. Ben de bu sistemi anlamadım hocam.

Ha bu arada bence ne su ne yiyecek dağıtılmasın, maske takmayan bi dolu tip var uçakta. O maskeyi çenesine indiren, hostes gelirken ağzını kapatıp sonra burnunu açıkta bırakarak uçuşu tamamlayan konuşurken maskesini açan vs vs. O nedenle bi de yemek iyice riski artırıyor. Ama parayla satarken oluyorsa ya da normalde de o ağzı burnu kapatmayı beceremiyorlarsa, tamamen fırsatçılık yapıyorlar o ayrı.
  • lcha  (20.07.20 12:05:12 ~ 12:07:23) 
Katılıyorum. Fırsatçılık.


  • himmet dayi  (20.07.20 12:09:21) 
fırsatçılık etkisi var muhakkak ama şu şekilde de düşünülebilir. herkese sandviç içecek dağıttığınız zaman, yemeyecek kişi sayısı azdır. herkes aynı anda bir şey yiyip içmeye başladığında, toplu halde maskeler inecek tükrük parçacık vb saçılımı artacaktır.


  • fezagezgini_4  (20.07.20 12:15:49) 
fezagezgini_4 +1

bence esas sorun pegasus'un hala ücretli yiyecek içecek satışı yapıyor olması, thy'nin ya da başka hava yollarının ikramlarını durdurması değil.
  • knight of cydonia  (20.07.20 12:19:57) 
fezagezgini_4 +1


  • blatta hiberna  (20.07.20 12:25:58) 
Yani size bu koronada hala ucma imkani sunuyorlar dusuk ucretle, (thy yurtici ucuslari zararina yapiyor su an kar etmiyor) ikram mi ariyorsunuz ustune?


  • ala09  (20.07.20 15:11:43) 
@ala09 özelden de aynı cevabı göndermiş olman büyük incelik görmeyebilirdim bunu.

Soruya cevap: Uçak firmaları kar etmiyor olsalar o uçakları kaldırmazlardı, halka hizmet amaçlı çalışmıyorlar. Tek yön 350 TL bilet karşılığı uçuruyor, kabin memuru ve pilotların maaşından kesiyorlar.
100 sandviçle karlarına kar kattıklarını düşünmüyorum. Ayrıca "hak aramak" burda başlar.

Corona döneminde Pegasus'un sandviçi paralı satmasına engel yoksa, THY'nin de ücretsiz yiyecek dağıtma hizmetine devam etmesinde engel yok diyoruz burda.
  • lcha  (20.07.20 16:32:35 ~ 16:35:03) 
- üstlerinden sorumluluk atmaya çalışıyorlar. bence doğrusunu yapıyorlar. hastalığının yayılmaması için ellerinden geleni yapsınlar bence. pegasus'un hala bir şeyler satıyor olması saçma. Uçağa binenlerin koronalı olup olmadığını kimse bilmiyor.
- adamlar ciddi zarar etti, zararlarını kapatmaya çalışıyorlar.

  • co2s2  (20.07.20 17:51:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.