[]

Sosyal olmak

Hiç arkadaşım yok, eskileride engelledim , kardeşimden başka arkadaşım yok işin doğrusu, ve canım sıkılıyor, nasıl sosyal olunur , daha önce hiç denemediğim bir şeyi soruyorum, sosyal fobi tedavim yeni bitti sayılır , age 26 ama kendimi bildim bileli asosyalim .




 
spor yaparak. etkinliklere, kurslara katılarak. her hafta soruluyor bu soru ama cevabı hiç değişmiyor.


  • diffarentiationation  (20.07.20 11:07:27) 
Sanırım oytun erbaş söylemişti aklıma o geldi. mealen birşey hakkında çok fazla öneri varsa o şeyin çözümü yoktur gibiydi sanırım.

bu sosyal konular da tam olarak böyle, bazı genel geçer yetkinlikler ve pozisyonlar var; o yüzden herkes aynı şeyleri tekrar edip duruyor. Zaten fazlasını da yapamaz, sosyal olmak dediğin şey birçok kimseler için sevgili buluncaya kadar sürüyor. yani işin özünde hepi topu 1 kişi :)

o yüzden ben ''mahalle'' arkadaşlığını seviyorum; yani zorunlu olarak aynı kondüsyonu paylaştığın yerlerde, o kişilerin birden fazla haline şahitlik edip o halleriyle zaman geçirmek zorunda olduğunda ''sosyal tanışıklık'' olmuş oluyor. bu mahalle, zorunlu eğitim, yazlık arkadaşlığı gibi yerlerde gerçekleşir. yaşınızın en küçük olduğu dönemden gelirse de(yani aklın henüz hayvani ihtiyaçların önüne geçmediği dönemde) daha da sağlıklı olur. en iyisi imkan varsa yazlık arkadaşlığıdır, sonra mahalle, sonra da zorunlu eğitim.

elinizde bunlar varsa, buna dönüş yapmak en faydalı yol. bunlar yoksa da potansiyeliniz doğrultusunda (yani yetenekleriniz, uzmanlığınız ya da bunlar da yoksa en kötü hevesleriniz(fakat bu heves olayı sıkıntı elinizde patlama olasılığı çok yüksek) neyse işte potansiyelinz doğrultusunda) yine ortak amaç; üretim ya da eğlence olacak şekillere girmeniz lazım. spor olur, kitap klupleri olur, sanat kursları olur, oyun olur, ekşisözlükte bira içmelik arkadaş veritabanında birşeyler olur ama eninde sonunda illa bi' faaliyet gerekecek. yani o tanıştığınız kişiyle ortak yapabileceğiniz bi' kabiliyet yahut, heves ettiğiniz bir konu üzerine enerji harcayacağınız birşeyin olması şart. çünkü yeni arkadaşlıkların problemi budur, eyleme dayalı olması gereklidir. spor, sanat ve cinsellik bu yüzden en kolay sosyalleşme araçlarıdır.

ama işin özü hep aynı, illa yetenek gerekiyor. yani amacınız sosyalleşmek değil de sevdiğiniz bir konu üstünde bilgi-birikim sahibi olmak olursa işiniz daha kolay olur. sosyalleşmek yan gelirdir, hedefin kendisi olunca sistem sıkıntıya düşüyor.

neyse çok konuştum, biberler yandı azar işitmeden şu yumurta olayına devam edeyim. aöf için bi' geldim bak laf nerelere geldi. hayat işte.
  • mete kudur  (20.07.20 11:25:12) 
aslında enerjinizi yükseltseniz biraz, daha pozitif görünerek markette alışveriş yaparken bile sosyalleşebilirsiniz.

bunun içinde spor yaparak (yürüyüş, bisiklet gibi), çok yemeyerek ve enerjinizin üzerine giderek daha pozitif hale gelebilirsiniz.
  • redeath  (20.07.20 11:26:49) 
İnsanlarla diyalog kurmaktan çekinme. Muhabbet et.


  • pass  (20.07.20 11:48:44) 
kurs ve etkinlikler der geçerim. üniversitede bölümden yapmadığım sosyal çevreyi kulüp ortamlarından yaptım. ortak ilgi alanları sosyalleşmeyi çok kolaylaştırıyor.

bir de şöyle (bence) efsane bir tüyo vereyim: insanlar seni sosyal bir ortama davet edince git. çağıran kişi ilgini çekmiyor olabilir, ne muhabbet edeceğim ben bununla falan diyebilirsin ama o ortamda yeni tanışacağın insanlarla iyi anlaşma olasılığın var. mümkün olduğunca fazla ortama girdikçe kafa dengi birileriyle illa karşılaşırsın. ha olmadı, bir şeyler uydurup yarım saat sonra eve dönmek her daim bir opsiyon.

not: salgın dönemi sonrası için bir tavsiyedir, şimdilik böyle sosyal ortamlara girmeyelim.
  • knight of cydonia  (20.07.20 12:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.