[]

Trafik kazasi sigorta ödeme sorunsali

1 temmuz gunu isyerinde aracimi park geri geri park ederken arkadasin motoruna küçük bir dokunma sonucu devrildi. Ve aynasi kirildi. Yuzde yuz hataliyim. Tutanaktada olayi tum acikligiyla anlstip. Şahitte yazdik.
Ben cuzi bisey oldugunu dusunerek elden veririm diye dusunurken 1500 lira gibi bi maliyet cikinca sigortayi kullanmaya karar verdim.
Tutanagimiz yaptik dosya e devlette acilmis gorunuyor . Bu sure zarfinda Arkadas motorunun yeni aynasini taktirdi . Tutanak ile birlikte diger evraklari yaptirdigi is yerine verdi. Parasini sogorta sirketinden tahsil etmesini beklerken ,
sigorta sirketi gecen hafta arayip olay yeri fotografi istemis..
Olay yerinin bos olarak fotografini yollayabilirim . Ancak araclari oynattik yerinden. Kimin aradigini bilmiyorum muhtemeln experdir ?

Sonuc olarak bu maliyet bana kalirmi ?
Yok expere ve/veya sigorta sirketine durumu anlatsak öderlermi ?

 
Olay anı fotosu gerekli.eksper kabul etmeyebilir.kabul etmezse sen ödersin.şimdi mizansen kursan motoru yatırmanız lazım onuda arkadaşın kabul etmez.en temizi işyerinin otoparka bakan kamerası varsa ordan görüntü talep et.

Parayı ödeyecekleri için dinlemezler.
  • duptıs  (20.07.20 02:17:12) 
Eğer dosya açtırıp aracı onartmadıysa geçmiş olsun yasa dışı iş yapılmış ödeme alamaz.

Ancak dosya açıldıktan sonra , eksper görüp onarım onayı verdiyse hiç bir sorun olmaz.

Özellikle küçük firmalar karşı tarafa ödememek için kırk takla atar. Bu yüzden büyük firma tercih edin. Sigortada en ucuzu yap geç çok hatalı bir yöntem.

Büyük firmalarda söigorta tarihi yakınsa fotoğraf isteyebilir , normaldir. Ancak fotoğraf olmasa bile reddemezler. Tutanak resmi evraktır.
  • member of illuminati  (20.07.20 08:47:51) 
tabii ki olay yeri fotosu gerekli. yoksa herkes kafasına göre para istemeye başlar sigortadan?!


  • co2s2  (20.07.20 16:59:58) 
Veri olsun diye yazıyorum.
Sigorta şirketi aradı. Fotografsız kabul etmeyeceklerni söylediler. bende masrafın az olabileceğini düşünüp sigortayı kullanmayacağımızı düşündüğümüzü , masraf fazla çıkınca kullanmaya karar verdiğimizi anlattım . Bu yüzden fotograf çekmedik
Dosya kabul edildi. Ödeme de aldık.
  • ataman  (29.10.20 23:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.