[]

Miras ve vekalet işleri

Babaannem öldü. Mirasçıları olarak bir amcam bir de (babam hayatta olmadığı için) annemle ben varız. Amcam (kendisi p.ştun tekidir) ufaktan konuyu açmaya başlamış anneme, pati'yi de çağıracağım demiş. Onlardan farklı şehirde yaşıyorum, gitmeyeceğim, bildiğim kadarıyla bulunduğum şehirden anneme vekalet verebiliyorum. Vekalet verince annem benim gitmeme gerek kalmadan mirasla ilgili her şeyi tek başına (yani amcamla tabi) halledebiliyor mu? Ben kendi üzerime hiçbir şey istemiyorum. Olsa da olur olmasa da olur değil, özellikle ve kesinlikle istemiyorum. Annem de hakkımız olanı niye o p.şta bırakalım diyor. Annem kendi hakkı + benim hakkım olanı tamamen kendi üzerine alabiliyor mu? Amcam annemi dolandırma planları yapıyor herhalde, nelere dikkat etsin annem?




 
Siz reddi miras yaparsanız, miras, anneniz ve amcanız arasında ikiye bölünür, yani siz hiç yokmuşsunuz gibi olur. Ama reddi miras zor iş, bence uğraşmanıza değmez. Annenize vekalet verirseniz, hem kendi adına, hem de sizin adınıza tüm işleri halledebilir. Ama yine sizin üzerinize olan mallar sizin kalır.

Bu arada, reddi miras yapacaksanız ve çocuğunuz varsa dikkatli olun. Bu durumda, sizin haklarınız çocuğunuza devredilir, bir de onunla uğraşırsınız.
  • PhoenixRising  (19.07.20 21:46:09) 
1. secenek: Annenin dolandirilmasini istemiyorsan gitmeyeceğim ne demek? Gideceksin takip edeceksin ve iyice düşünerek onay vereceksin. Annen icin yapabileceğin şey bu. Istemiyoran islemler bittikten sonra annene mi devrediyorsun, ne yapıyorsan yap. Hakkinizi savunun, elde edin sonra ne yapıysanız yapın.

2. secenek: Guvenebileceginiz bir avukat bulun.
  • pass  (19.07.20 21:50:41) 
Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım. Babanız, babaannenizden önce öldüğü için annenizin mirastan alacağı bir pay bulunmamakta. Anladığım kadarıyla dedeniz de hayatta olmadığından amcanız ve sizin 50/50 eşit oranda payınız var. Vekaletname ile anneniz, sizin payınıza düşen mirası size intikal ettirebilir. Sonra ne yaparsanız yaparsınız.


  • cloudybloody  (19.07.20 23:09:39) 
Müge izleyerek birde hergun haberlerde ve çevremizde bu puşt amca gibileri çok gördüğümüz için mutlaka gidin anneye destek olun. Şu zamanda ne geliyorsa insanların başına şu miras ve para pul işlerinden geliyor. Çok çok dikkat edin.


  • kirmizipilotkalem  (20.07.20 01:56:15) 
cloudybloody doğru söylüyor. babanız vefat ettiğinde babanızın adına olan mallar eğer varsa zaten anneniz ve sizin aranızda uygun oranda paylaştırıldı. bundan dolayı babannenizin vefat etmesi ile birlikte annenize herhangi bir miras hakkı doğmuyor. yani tüm kalan mallar amcanız ve sizin aranızda paylaştırılacak.


  • reanarchy  (20.07.20 09:26:33) 
Başınız sağolsun.
Bence de gidin ve hakkınızı aldıktan sonra istediğiniz yere bağışlayın.

  • chitosan  (20.07.20 10:01:00) 
pass+1

Muhakkak takip edin. Kadıncağızı tek başına bırakmayın.
  • SiyamkedisiZorro  (20.07.20 10:27:41) 
pustun tekiyse niye anneni yalniz birakiyorsun? ne bicim evlatsin sen?


  • baldur2  (20.07.20 10:32:56) 
Olmaz olsun benim gibi evlat ama, amcam puştsa sadece anneme puşt değil ki, bana da puşt. Anlamadığım konular benim de. Zaten babaannem hayattayken mümkün olan her şeyi kendi üstüne yaptırmıştır o. Son durumda avukatla görüşecek annem. Ben gitmeyeceğim.
Biz de hakkımızı alıp bağışlarız diye konuştuk annemle.

  • pati  (20.07.20 10:43:23) 
Bak yıllar sonra pişman olursun “lanet olsun miras da para da onun olsun!!” dediğiniz için. Madem bu kadar şerefsiz biri, neden ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Bırakın uğraşsın sonuna kadar. O parayı ister kullanırsınız, ister bağışlarsınız. Ona siz karar verirsiniz ama amcanıza kendi payınızı kaptırmayın.


  • silah taciri  (20.07.20 11:16:38) 
Anneniz baba annenize mirascı olamaz, babaanne öldüyse miracıları alt soyları ve onların alt soylarıdır.

Babaanne iki evlat sahibi ise, bu iki evlat veya onlardan olan çocuklar öncelikli varistir. Onlar da yksa kardeşlere, kardeş çocuklarına kadar gider ki konumuz değil.

Yani anlatımda bir hata yoksa hayattaki varisler sen ve amcan, sen uğraşmamak için annene vekalet verebilirsin ama annene yazık değil mi neden uğraşsın?

Mirası da sakın gurur yapıp bırakmayın amcaya filan, ha amca p.şt değildir, hayatteyken de miras kalan bu mallarda emeği vardır vs o zaman bırakılabilir.
  • John Bloor  (20.07.20 16:39:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.