[]

Yedek subay olmak istiyorum ama

Yıllar önce hastanede bana yanlış bir teşhis kondu. Baş ağrısı yaşamamdan dolayı nöroloji doktoru bana ekg sonucu epilepsi teşhisi koydu ve 2 yıl civarı ilaç kullandım. Bu doktora arada bir gittim kontrol için. Doktorun tayini çıkınca başka doktor ilgilendi ve epilepsi olmadığımı söyledi ve ilaçları kesti. Başka doktorlar da onayladı. Ama epilepsi olmadığıma dair bir raporum yok. E nabız sitesinde hastalıklarım kısmında epilepsi görünüyor. Yıllardır ilaç kullanmıyorum ve kontrole gitmiyorum, herhangi bir şikayetim de yok. Şimdi okulum bitti ve askerliği aradan çıkartmak istiyorum. Askerliği yedek subay olarak yapmak istiyorum ama bu durum yedek subaylığa engel mi? Sanırım tek muayene aile hekiminde oluyormuş, orada aile hekimi bana yedek subaylığa uygundur gibisinden bir belge, rapor falan veriyor mu?




 
Aile hekimi hastaneye sevk ediyor. Epilepsi ile hangi bölüm ilgileniyorsa o bölüme sevk edebilir.


  • dissendium  (19.07.20 15:53:10) 
Yedek subaylık artık pek isteğe bağlı değil. Günümüde mühendislik fakültesi mezunlarını, doktorları filan zorunlu olarak yedek subay yapıyorlar. Ola ki ihtiyaç var, bahsettiğim mesleklerden yeteri kadar asker yok, o zaman isteyenleri düşünüyor devlet baba.

Sağlık olayına gelecek olursak, aile hekiminden başlayabilirsin. Yanlış teşhis nedeniyle epilepsi tedavisi olduğunu ama sonrasındaki tetkiklerde böyle bir şeyin olmadığını belirt. Gerekirse bunun için sağlık raporu almak istediğini söyle. O gerekli yönlendirmeyi yapacaktır. Hatta iş başvurularında sıkıntı yaşadığını da söylersin. Epilepsi olarak tam olarak ne tanısı koyuldu? Yani hangi tür epilepsi? Bir de kullandığın ilaç yada ilaçlar neydi?
  • silah taciri  (19.07.20 16:31:02) 
@silah taciri

Teşekkür ederim öncelikle. Sadece epilepsi yazıyordu diye hatırlıyorum. Raporları atmışımdır ama bulursam yazarım. Epixx 500 mg kullanıyordum günde 2 kereydi yanlış hatırlamıyorsam.
  • marowak  (19.07.20 16:42:54) 
Aile hekimine bir şey söylememe gerek yok, zaten sadece bir şeyin var mi, boy, kilo vs soruyor. Yazdığına göre bir sağlık problemin yok. Aile hekimine hastalık söyleyip, hastaneye sevk alanlar genelde askerden yırtmak isteyenler. Bir de bu dönemde hastaneye gidilmez. İstersen e-nabizdan gizleyebilirsin eski kontrolleri.

Ayrıca hangi bölümden mezunsun bilmiyorum ama yedek subaylık düşük bir ihtimal oluyor, 6 aylık asker olabilirsin. Eğer ileriye dönük bir plan yapacaksan bunu göz önünde bulundur.
  • austra  (19.07.20 18:38:30) 
Yedek subaylık ihtiyaç ile alakalı varsa alırlar yoksa normal yaparsın ayrıca istediğini belirtmen sonucu etkilemez.


  • Uncle Sam  (19.07.20 19:18:45) 
@silah taciri'nin ilk söylediği doğru değil. Ben mühendisim, başvuruda yedek subaylık istemediğimi söyledim ve çıkmadı. Zorunluluk söz konusu değil. Mühendisler için çıkma şansı daha yüksek denebilir ama kesinlikle çıkar denemez.


  • dissendium  (19.07.20 19:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.