[]

Neowise'ı gözlemleyebildiniz mi? Neowise hakkında sorular

Ben ne yazık ki göremedim:( Çok isterdim görebilmeyi. Gerçi bizim ülkemizden görülüyor mu onu bile bilmiyorum. Görülüyor mu bizde? Ve ne zamana kadar? 20'sinden itibaren iyice uzaklaşacakmış sanırım.

Ecnebilerin çektiği fotoğraflarla avunuyorum.


 
  • freebird5406_2  (19.07.20 10:25:56) 
Asla fotoğraflardaki gibi değil ona aldanma. Gayet silik ama görülüyor yine de. Önünde bina olmaması lazım, ufka yakın çünkü epey. Şehrin yüksek bir yerine çıkarsan şansın artar.


  • kedili bisiler  (19.07.20 11:29:31) 
bildiğim kadarıyla 23 temmuz tarihinde en parlak hale gelecek, sonra giderek uzaklaşmaya ve silik görünmeye başlayacak. dün ilk kez hava açıktı baktım ama maalesef göremedim. denizin üzerinde mi oluyor bilenler cevaplarsa sevinirim. şehirdeydim ursa major falan hepsini görüyorum ama o yıldızı göremedim bir türlü, bu akşam bir tepeye çıkasım var sırf görmek için


  • burya  (20.07.20 12:09:31) 
11 temmuz gecesi kilyos sahiline gittik. güneş doğmadan önce çıplak gözle görebildik, ancak fotoğraflardaki gibi değil. bulutsu gibi bir şey. dikkatli baktığın ve orada olduğunu bildiğin için görebiliyorsun. ama fotoğraflarda gerçekten çok güzel çıkıyor. iphone 11 ile çektik biz.

şu aralar güneş battıktan hemen sonra gözüküyormuş. geçtiğimiz haftasonu da tekirdağ'da, kilyosa göre çok daha ışıksız bir sahildeydik ama maalesef göremedik.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (20.07.20 12:25:51) 
bu akşam dslr makinem ve tripod ile deneyeceğim. dün telefonla çektim biraz ama herhalde ışık fazlaydı, görünmedi hiç. deniz kenarında stadyum vardı ve maalesef maç olduğu için müthiş bir ışık kirliliği vardı 12 de kapadılar ışıkları o zaman da bulutlanma başlamıştı :)


  • burya  (20.07.20 12:29:10) 
www.flickr.com
sonunda çekebildim ancak 26 temmuz'da, yine sahilden çektiğim için ancak bu kadar oldu. 23 temmuz tarihinden sonra zaten kuyruğu parlaklığını yitirmeye başlamıştı. fotoğrafın ortasının hemen sol altına bakarsanız orada göreceksiniz neowise'ı

  • burya  (01.08.20 12:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.