[]

Ön kol kaslısı

Şimdi, bölgesel yağlanma diye bir şey yok. Ama şunu her gördüğümde şaşırmaktan kendimi alamıyorum: Klasik 55-60 yaş göbekli Türk erkeği, hayatında ağırlık kaldırmamıştır spor yapmamıştır. Ama bizim gibi bütün gün bilgisayar başında oturduğu işi yok, adam iyi kötü bir şeyler kaldırmış ya da bir şekilde fiziksel iş yapmış. Göbek dışarıdan belli olduğuna göre yağ oranı yüksek. Ama bu tipteki adamlarda çok sağlam ön kol kası oluyor, define bir de. O bölge az mı yağ tutuyor, bunun sırrı nedir? En az 10 kişi görmüşümdür böyle. Hafif yaşlı erkek gördüğümde direkt ön koluna bakar oldum.




 
Önkolda fazla yağ hücresi yok, yani yağ hücreleri bölünüp artacak şekilde bi ileri seviye şişmanlık söz konusu değilse bu normal bir durum erkek için, bununla birlikte önkol kaslarının çalışma mekanizması statik gerilime çok hızlı cevap veren bir yapı, yani kol gücüyle çalışan insanların önkollarındaki kaslar bu nedenle çok güçlü ve belirgin olabiliyor. Misal çekiç sallarken çekicin sapını sıktığında tüm gerilim önkollara yükleniyor, bu da bir tür hipertrofi sağlıyor.


  • angelus  (18.07.20 22:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.