[]

İstanbul Havalimanı vs Sabiha Gökçen Havalimanı (Maslak-İTÜ'ye gidiş)

Merhabalar. En son İstanbul'a geldiğimde (Atatürk Havalimanı varken) metro ile çok kolay ulaşım sağlamıştım. Ancak İstanbul Havalimanında metro yokmuş. Benim de Maslak (İTÜ Metro)'ya gitmem gerekiyor. Acaba İTÜ metroya Sabiha Gökçen'den gitmek mi yoksa İstanbul Havalimanından gitmek mi daha mantıklı? İki havalimanı için izlenmesi gereken yollar nelerdir? (Otobüs, metro vs.) İstanbul'u iyi bilenler, yaşayanlar bilgi verebilirse çok sevinirim.




 
İst’dan; taksime havaist’le gelip sonra da metro yapacaksınız
Sabiha’dan da aynı alternatifleri değerlendirebilir veya 4Levent’e giden belediye otobüsüne binip bu duraktan metroya binebilirsiniz.

Süre çok değişmez, sadece sabihadan daha çok alternatif ve daha ekonomik seçenekler mevcut (belediye otobüsleri)
  • jimjim  (18.07.20 20:54:56) 
@jimjim cevabınız için teşekkür ederim. Benim amacım mümkün olmadığı sürece otobüs kullanmamak. Metro, havaş vb. araçları tercih ediyorum. Sabihanın avantajı uçak bilet fiyatı. İstde sadece THY var ve Pegasusa göre çok fark ediyor. Ancak sabihadan otobüsle geçmek zorunda kalacaksam, uçağa daha fazla para vermeyi göze alırım açıkçası.


  • bluedad  (18.07.20 21:05:47) 
sorunuzun cevabı sabiha gökçenden taksim havaşına binip 4 leventte inmek ve oradan safirin yanından metroya binip 3 durak sonra itü ayazağada inmek. taksimi karıştırmayın gereksiz metro yolculuğu, ne kadar az durak o kadar iyi. sabah sabiha gökçenden saat 7 gibi falan çıkacak olursanız trafiğe bir yarım saat bir saat daha koyun planlamanızı öyle yapın işe gidiş trafiğini. onun dışında ortalama 1 saat 15 dakikada falan ayazağada olursunuz havaşın hareket ettiği andan itibaren


  • biseysorucam  (18.07.20 21:33:33 ~ 21:37:18) 
hayır niye taksim metroda iniyorsunuz? taksim havaşına binip 4 leventte ineceksiniz, oradan metroyla 3. durak zaten itü. sadece orada duruyor havaş taksimden önce. boşuna yarım saat kaybetmenize gerek yok.


  • biseysorucam  (18.07.20 21:40:28 ~ 21:40:48) 
@biseysorucam tamamdır. Ben havabüs en son taksimde duruyor sandım. Şimdi gayet güzel anladım. Teşekkür ederim.


  • bluedad  (18.07.20 21:42:52) 
rica ederim ne demek, iyi yolculuklar :)

bu arada yerinizde olsam metroya binmem, 4 leventten taksiyle geçerim arkaya oturup camı açıp. en sağlıklı yol bu. 3.5 km çünkü. 13 lira yazar. temiz
  • biseysorucam  (18.07.20 21:45:48) 
@biseysorucam o da olabilir. 13 liraysa iyi aslında.


  • bluedad  (18.07.20 21:51:28) 
tabi, karşıya geçip binin iş kulelerinin önünden indi bindi yazar 13. hemen indiğiniz yerden binerseniz de 15 falan yazar. ama pek farkedeceğini düşünmüyorum yani pegasus yerine thyden bilet almayı düşünüyordunuz az önce :)


  • biseysorucam  (18.07.20 21:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.