[]

Bestelediğimiz Nazım Şiiri nasıl olmuş?

Daha önce Davet şiirini yapmıştık.
Şimdi de "Herkes Gibisin" adlı şiiri üzerinde çalıştık.

www.youtube.com

şurası şöyle olsun, böyle olsun'lara açığız.

 
eline sağlık. vokalin sesi iyi, piyanoda çok kompressör var gibi, ya da velocity curve veya yanlış tonlamadan kaynaklı ses çok mid ve pıt pıt yapıyor.


  • hem şişko hem deli  (18.07.20 17:50:19) 
ben piyano altyapisini ona yollamistim. o bu altyapi ustune kayit yapti ama sanirim kendisine uyarlayacagi efektleri piyanoya falan da uyguladi diye tahmin ediyorum.

su mix mastering islerini bi ogrensek.
  • la traviata  (18.07.20 18:16:26) 
İşin tekniğinden anlamıyorum. Ama Nazımsever ve müziksever olarak beğendim. Seğdiğim de bir şiirdir. Vokalin de sesi iyi. Elinize sağlık.

Rahatsız eden tek nokta piyanonun tonu(?) ile bir uyumsuzluk mu var acaba. Bir oturmamışlık var gibi.

Ama beğendim.


ek: "Davet"i de dinledim. Onu da beğendim. Lütfen devam edin böyle güzel işlere.
  • lancelot du lac  (18.07.20 19:06:24 ~ 19:08:30) 
burdan ve arkadaşlarımdan gelen uyarılar üzerine o piyano plugin'ini bir daha kullanmayacağım. yeni bir piyano indirdim.

@lancelot
teşekkürler.
  • la traviata  (18.07.20 19:09:56) 
Ay ben sizi hatırlıyorum. Sigortam.jet reklamı için yapmıştınız. Yeniden görmek sevindirdi.
Ben de begendim. Biraz da farklı enstrümanlar kullanarak şekillendirilebilir mi acaba? Böyle ney/saz gibi gibi ya da yan flüt.
Egzotik işler ilgi görüyor da biraz :)
  • coca cola  (18.07.20 21:25:40) 
ben özelden yazdım buradan gömmeyeyim :D
şaka bi yana eline sağlık. dediklerimi dene ama lütfen..

  • jeanluc  (18.07.20 22:16:53) 
Davet'i de sevmemiştim. Bunu da sevmedim. Şiir tam bir ayrılık şiiri. İçinde tüm dram var. Vazgeçmişlik var. Yaşanmışlık var. Rest çekme var. Ayak direme var. Şarkı ise çocuk şarkısı gibi. Ritmi, hissiyatı filan ilkokul şarkısı gibi laylaylaylay lay... laylaylaylay lay... laylaylaylay lay... Klibin finalinde "2-C'den Burcu arkadaşımıza bu güzel şarkısı için teşekkür ediyoruz" yazsa şaşırmazdım.


  • elestirman  (18.07.20 22:20:29 ~ 22:23:14) 
@coca cola
ben bile unutmusum onu

@jeanluc
allahtan onlari burda yazmadin :) operim

@elestirman
nickinizin hakkini veriyorsunuz cidden :)
soylediklerinizin coguna ben de katiliyorum.
belki uzun yillar cocuklarla calismaktan ve de armoni eksikliginden de kaynaklaniyordur bazilari. tesekkur ederim.
  • la traviata  (18.07.20 22:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.